Ultimele stiri

Dețineți o clădire istorică care arată jalnic? Primăria vă va sătura de amenzi

Semnal de alarmă tras de primarul Nicolae Robu! Proprietarii de clădiri istorice ce le lasă în paragină și nu dau doi bani pe ele vor fi săturați de amenzi. Anunțul vizează mai ales proprietarii de imobile din centrul orașului.

Ușor, ușor centrul istoric la Timișoarei se schimbă la față, iar clădirile lăsate în paragină fac orașul să arate ca după bombardament. Tocmai acesta este motivul pentru care municipalitatea le cere proprietarilor să-și reabiliteze, de urgență, clădirile. În caz contrar, aceștia vor fi săturați de amenzile primite de la Poliția Locală.

„Vreau să îi atenționez pe proprietarii de clădiri să-și facă diligențele pentru a-și reface clădirile pentru că vor fi amendați cu amenzi maxime și în curând vom avea acea taxă pe paragină într-o anumită formulă, prevăzută în noul Cod Fiscal. E păcat să-și risipească banii pe amenzi. Am cerut ca acolo unde se vede nepăsare și sfidare a legii să se intervină cu amenzi. Vor fi gata mai multe străzi din centrul orașului și cu atât mai mult atunci în centrul istoric am vrea să avem o altă față a clădirilor”, a atenționat primarul Timișoarei.

Dacă până acum exista posibilitatea ca proprietarii să se împrumute de la Primărie pentru realizarea lucrărilor, acum aceștia nu vor mai putea fi ajutați cu bani de municipalitate. Motivul? Ei bine, Ministerul Finanțelor nu permite acest lucru.

„Ministerul Finanțelor interpretează un astfel de sprijin din partea primăriei ca pe un credit. Mi s-a dat răspunsul că nu putem avea funcții de bancă. Noi nu percepeam dobândă, dar și în aceste condiții ni s-a spus că nu avem voie să avansăm banii respectivi”, a explicat Robu.

Edilul spune că și Primăria va urma exemplul și va reabilita clădirile istorice pe care le are în proprietate.
„Și noi, Primăria, avem de pus la punct propriile clădiri și am alocat fonduri pentru așa ceva și suntem pregătiți cu proiecte pentru a fi depuse pe fonduri europene în momentul în care se va da drumul propriilor programe”, a mai adăugat Robu.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*