Ultimele stiri

Deținuții de la penitenciarul din Timișoara, folosiți ca forță de muncă ieftină

Mai mult de jumătate dintre deținuții de la Penitenciarul Timișoara preferă să muncească, chiar dacă fac acest lucru pe un salariu mai mic. Și asta pentru că pe lângă banii care le intră în conturi, deținuților li se reduce și pedeaspa.

Ioan Băla, directorul Penitenciarului “Popa Șapcă” din Timișoara, a precizat, ieri, că există 650 de pușcăriași care muncesc în afara închisorii. “Din cei 1.200 de deținuți, 650 lucrează pe baza unor contracte cu Primăria Timișoara sau cu firme care desfășoară diverse activități în beneficiul primăriei sau al altor entități private sau publice. Salariile sunt negociate de mine cu fiecare beneficiar al forței de muncă, se încheie contracte colective de prestări servicii, care sunt diferențiate. Oricum, prețurile pe care le percepe Penitenciarul «Popa Șapcă» sunt sub nivelul celor de pe piață”, a explicat Ioan Băla.

40 % din salariul pe care-l primesc pentru munca depusă intră în contul deținuților, iar 60 % sunt utilizați de către administrația penitenciarului.

1 Commentariu pe Deținuții de la penitenciarul din Timișoara, folosiți ca forță de muncă ieftină

  1. Este ub castig de ambele parti!Acest lucru se practica de multi ani! Nu este o noutate!

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*