Ultimele stiri

Dezastru la simularea Evaluării Naționale, în Timiș. Câți elevi au reușit să obțină medii peste 5

rezultate evalaurea nationala

Cei aproape 5.000 de elevi din Timiș care au simulat Evaluarea Națională au obținut rezultate dezastruoase. Potrivit datelor furnizate de Ministerul Educației Naționale, doar 45,5 % dintre elevii din județul nostru au obținut cel puțin media 5 la cele trei materii la care au susținut probe scrise. Din fericire pentru copii, notele nu vor fi trecute în catalog.

Județul Timiș s-a clasat pe locul 29 în topul județelor cu media peste 5. Cele mai slabe rezultate au fost obținute la Matematică, unde doar 27,1 % dintre copiii de clasa a VIII-a au luat minim 5, la Limba și Literatura Română promovabilitatea este de 64,3 %, iar la Limba Maternă de 69,1 %.

Ca urmare a situaţiei înregistrate, conducerea MEN a decis adoptarea mai multor măsuri de remediere a situaţiei, care urmează să fie aplicate, pe verticală, la nivelul fiecărui judeţ. În acest fel, de la inspectorat, până la şcoală şi elev, se vor întreprinde următoarele:

Inspectoratele şcolare vor prezenta situaţia reală tuturor directorilor de şcoli şi vor aduce la cunoştinţa acestora măsurile dispuse de MEN şi, după caz, a celor adoptate la nivel local. De asemenea, inspectoratele vor monitoriza implementarea acestora.

La nivelul şcolii, va fi analizată situaţia şi se vor lua măsurile impuse de MEN, dar şi alte măsuri suplimentare pentru pregătirea elevilor, acolo unde şcoala consideră necesar.

Părinţii vor fi informaţi asupra situaţiei elevilor, în cadrul şedinţelor cu părinţii. Tot atunci, li se vor prezenta soluţiile pe care şcoala le are în vedere pentru fiecare elev în parte.

Lucrările fiecărui elev vor fi analizate la nivelul clasei, pentru a se identifica punctele slabe şi, în consecinţă, pentru a putea corecta neajunsurile înregistrate.

Se vor efectua ore de pregătire pentru examinarea naţională din vară.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*