Ultimele stiri

Dezbatere despre drepturile omului, la inițiativa senatorului PNL Ben-Oni Ardelean

La inițiativa senatorului PNL Ben-Oni Ardelean, Senatul României a organizat, cea de-a 11-a Adunare Generală a Coaliției Parlamentare Internaționale pentru Refugiații Nord-Coreeni și Drepturile Omului, având ca temă “Rolul organizațiilor internaționale în rezolvarea problemei drepturilor omului în Coreea de Nord”.

La acest eveniment au luat parte parlamentari din 16 state (Afganistan, Austria, Coreea de Sud, Croația, El Salvador, Filipine, Georgia, Germania, Japonia, Lituania, Maroc, Malta, Marea Britanie, Polonia, România) care au dezbătut următoarele teme: experiențele europene de soluționare a problemelor drepturilor omului de-a lungul istoriei; repatrierea defectorilor și efectele asupra Raportului final al Comisiei de anchetă a ONU privind drepturile omului în R.P.D. Coreeană, situația actuală și regimul nord-coreean; eforturile comunității internaționale în cazul răpirilor comise de regimul nord-coreean.

În expunerea sa, senatorul Ardelean a evocat încălcările frecvente ale drepturilor omului și libertăților fundamentale care și-au pus amprenta asupra României în anii comunismului, arătând că unele așa-zise “practici ale răului” au fost inspirate chiar de regimul nord-coreean.

Parlamentarul timișean a subliniat necesitatea unei reacții eficiente și coordonate din partea comunității internaționale pentru a pune capăt violărilor grave și sistematice ale drepturilor omului (execuții, muncă forțată, violență sexuală, prelevare forțată de organe, tratamente inumane și degradante, imposibilitatea exercitării libertății de conștiință și a libertății religioase etc).

Reuniunea s-a încheiat cu adoptarea unei Declarații comune care reiterează angajamentul parlamentarilor de a susține demersurile comunității internaționale în vederea identificării unei soluții care să vină în sprijinul respectării drepturilor și liberăților fundamentale ale cetățenilor nord-coreeni.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*