Ultimele stiri

Dezbatere despre Noul Cod Fiscal, inițiată la Timișoara de deputatul Gheorghe Ciobanu

O dezbatere publică despre Noul Cod Fiscal a fost organizată la Timișoara de către deputatul Gheorghe Ciobanu. Evenimentul a avut loc luni, 4 mai, la Universitatea de Vest din Timișoara și a reunit studenți, experți în domeniul fiscal, precum și reprezentanți ai Guvernului.

„Această nouă legislaţie fiscală se bazează pe trei concepte fundamentale. Mă refer aici la relaxarea fiscală menită să ajute companiile din România să se dezvolte, să producă, să angajeze şi să aibă o piaţă de desfacere. În al doilea rând, noile prevederi fiscale vor muta greutatea de pe umerii plătitorilor corecţi de taxe, astfel încât nu se va mai abuza de cei care plătesc cinstit taxele şi impozitele. Presiunea se va muta dinspre privaţi spre ANAF, care va deveni cea mai importantă instituţie din această ţară în următorii ani. Al treilea pilon vizează creşterea nivelului de trai al populaţiei. Degeaba avem noi creştere economică dacă ea nu se răsfrânge şi în calitatea vieţii românilor. Acest Cod Fiscal propune o repornire a consumului privat, fără de care o economie se blochează”, a subliniat deputatul PSD de Timiş, Gheorghe Ciobanu.

La dezbatere au participat aproape 70 de studenți interesați de modificările aduse de Noul Cod Fiscal.

Doru Petru Dudaș, director general al Direcției Generale de Legislație Cod Procedură Fiscală din cadrul Ministerului Finanțelor Publice a ținut să precizeze că ”măsurile luate de Guvern în ultima perioadă intenționează să îndrepte societatea către fiscalizare. Există interese în afectarea imaginii ANAF și s-a ajuns chiar până la inventarea unor cazuri în massmedia. Cei care nu plătesc impozite și nu înțeleg principiul corectitudinii impozitării, nu păcălesc inspectorul de la fisc, ci păcălesc societatea”.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*