Ultimele stiri

Dezbaterea despre adopție organizată la Timișoara, un succes. Ce informații au aflat participanții

Zeci de timișoreni curioși să afle mai multe informații despre adopție au participat la un eveniment de informare publică cu privire la acest proces organizat pentru prima oară la Timișoara.

Dezbatarea a avut loc ieri la sediul DGASPC Timiș, întâlnirea a reunit peste 40 de persoane interesate de acest subiect, fie că vorbim despre familii care sunt sau au fost atestate ca și familii apte să adopte, persoane care se gândesc să devină familii adoptatoare și chiar persoane care au adoptat un copil.

Această acțiune a avut rolul de a-i informa pe toți cei interesați care sunt sunt principalele aspecte privind adopția în România, să schimbe mentalități și să dărâme, practic, miturile create pe această temă, multe dintre ele fiind atât în defavoarea copiilor care au nevoie de o familie, cât și a celor ce doresc să devină părinți adoptivi.

“Când vorbim despre adopție, vorbim despre dragoste și generozitate. Persoanele adoptatoare fac cel mai sublim gest uman și au toată admirația mea. Am gândit această întâlnire ca pe una de clarificare și informare, în care dorim să dialogăm cu dumneavoastră”, a declarat, în deschiderea evenimentului, Emilia Milutinovici, directorul general al DGASPC Timiș.

La rândul său, Simona Czudar, director executiv al Asociației ADOR Copiii, a insistat pe importanța unor informații clare și competente și pe suportul moral necesar, uneori, familiilor care decid să adopte un copil: “Ducem o muncă permanentă pentru conștientizarea opiniei publice cu privire la adopție, vrem să scoatem adopția din zona de tabu. Înțelegem foarte bine ce înseamnă să pornești pe acest drum al adopției și cât de greu este să te lovești de prejudecățile cu privire la adopție.”

Mai mult, cei interesați au fost invitați să citească și să propună modificări proiectului de lege pentru completarea Legii 273/2004 privind procedura adopției, ce poate fi consultat pe site-ul Ministerului Muncii, Familie, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice. Acest proiect aduce multe propuneri de îmbunătățiri a legislației cu privire la adopție, flexibilizând acest proces. Următoarea întâlnire de informare publică pe acest subiect va avea loc în luna septembrie.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*