Ultimele stiri

Diguri umplute cu…APĂ care ne protejează de inundații, în județul Timiș. Ce proiect inedit derulează ABA Banat

inundatii

Proiect inedit desfășurat de Administrația Bazinală de Apă Banat în județul Timiș, cu scopul reducerii riscurilor de producere a inundațiilor. ABA Banat implementează proiectul „WATMAN – Sistem informațional pentru Managementul Integrat al Apelor – Etapa I”, care se derulează în întreaga țară, în cadrul căruia vor fi achiziționate niște sisteme cu totul speciale care să ne protejeze de ape.

Și anume, diguri gonflabile care vor fi umplute cu apă și care vor înlocui tradiționalii saci cu nisip care se pun în calea apelor atunci când există un risc foarte mare ca râurile să se reverse.

„Nu am mai avut astfel de diguri gonflabile, nu am mai folosit și suntem și noi curioși cum ne vor ajuta în această acțiune de apărare. De fapt, aceste diguri gonflabile vor înlocui sacii de nisip pe care noi îi punem pe diguri pentru supraînălțare. Aceste diguri gonflabile nu au o lungime scurtă, centrul nostru de intervenție rapidă are prevăzut un kilometru de astfel de diguri, deci o lungime destul de mare”, a explicat, ieri, Muntean Gabriel, responsabil implementare proiect „Watman – Sistem informațional pentru Managementul Integrat al Apelor – Etapa I”, în cadrul ABA Banat.

Tot în cadrul proiectului WATMAN, pentru care ABA Banat a primit 3,3 milioane de lei de la Uniunea Europeană, vor fi achiziționate 11 stații automate cu senzori care vor măsura nivelul apei din râuri și lacuri, și nu numai, dar și peste 2.500 de sirene, care vor deveni funcționale atunci când apar probleme la barajele în care vor fi montate.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*