Ultimele stiri

DIICOT București, verifică Primăria Timișoara! Viceprimarul Stoia ȘTIE de solicitarea făcută de procurori, primarul Robu, NU

Cladire istorica

Primăria Timișoara a fost luată în vizor de procurorii DIICOT de la București! Motivul? Aceștia vor un inventar al tuturor clădirilor istorice sau aflate în zona de protecție din Timișoara. Deși viceprimarul Traian Stoia pare să cunoască foarte bine subiectul, primarul Nicolae Robu spune că pe la urechile lui nu a ajuns această informație.

Subiectul a fost făcut public de viceprimarul Stoia care spune că în momentul de față se lucrează foarte intens la reconstituirea caietelor clădirilor și la inventarul clădirilor, pentru că asta cere DIICOT București. De asemenea, se pare că angajaților primăriei li s-a cerut să refacă hărțile tehnice ale acestor clădiri.

„Au venit niște oameni la primărie care au solicitat, și au dreptul să solicite, să se înceapă procedura aceasta de stabilire a hărților tehnice, de refacere a hărților tehnice de la cele 14.000 de imobile care sunt monumente istorice sau se află în zone de protecție a monumentelor istorice din Timișoara”, a explicat viceprimarul Timișoarei.

Totuși, primarul Nicolae Robu spune că nu știe nimic de cererea făcută de DIICOT, chiar dacă în mod normal aceasta ar fi trebuit să treacă prin mâinile lui. Cu toate acestea, edilul spune că lista celor 14.000 de imobile ar putea fi chiar publică și chiar se lucrează la acest lucru în momentul de față.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*