Ultimele stiri

Din 2015 Timișoara va avea un nou festival. Vezi despre ce este vorba

Flori

Timfloralis, acesta este noul festival pe care Timişoara l-ar putea avea începând din anul 2015. Noul festival, propus de consilierii locali Adelina Tîrziu și Ștefan Sandu, ar urma să aibă loc în fiecare an la început de iunie.

“Timișoara este cunoscută ca Orașul florilor, Orașul trandafirilor sau Orașul rozelor. Chiar în inima municipiului a fost amenajat în urmă cu 80 de ani un parc care a reunit cele mai rare soiuri de trandafiri. Potrivit statisticilor furnizate de administrația locală, înaintea inaugurării acestui parc, în Timișoara erau cultivate aproximativ 500.000 de exemplare de trandafiri, iar numărul de soiuri depășea 2.000. Astfel, a apărut nevoia de a amenaja un parc dedicat acestei flori, care astăzi poartă numele de Parcul Rozelor”, se arată în referatul ce însoțește proiectul de hotărâre.

Festivalul Timfloralis ar urma să se desfăşoare an de an în prima săptămână a lunii iunie şi să se întindă pe parcursul a trei zile. Pentru prima ediție, bugetul propus este de 300.000 de lei.

„Această sumă va fi destinată în principal acoperirii cheltuielilor cu cazarea şi masa delegaţiilor din ţară si din străinătate, servicii artistice, scenă, sunet, lumină, materiale de promovare, cheltuieli de amenajare a locaţiei festivalului, premii, concursuri, etc”, se arată în proiectul de hotărâre.

Dacă proiectul va fi aprobat în plenul Consiliului Local, reprezentanţii primăriei vor trebui ca în 90 de zile să stabilească un regulament de organizare al festivalului, dar și locul unde se va desfășura festivalul.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*