Ultimele stiri

Din ce motiv stupid tot mai mulți părinți din România refuză să-și vaccineze copilul. La ce riscuri își expun odraslele

vaccin

În România, anumite  vaccinuri sunt administrate gratuit copiilor pentru prevenirea unor boli grave, dar se pare că, în ultimii ani, tot mai mulți părinți nu mai acceptă ca odraslele lor să fie vaccinate. Marea majoritate a părinților se tem de faptul că ar putea apărea o serie de reacții adverse, după ce au citit tot felul de articole pe Internet.

Emilian Damian Popovici, directorul Institutului de Sănătate Publică Timișoara, le recomandă, totuși, românilor să își facă vaccinurile recomandate de Ministerul Sănătății, mai ales că există posibilitatea ca în țara noastră să revină anumite boli grave. Printre aceste boli se numără și poliomielita, din cauza căreia bolnavii pot rămâne paralizați sau poate determina decesul.

“Lumea nu se mai vaccinează pentru că nu s-au făcut campanii de informare cu privire la vaccinuri. Pe de altă parte, există o campanie permanentă de dezinformare pe Internet, cum că din cauza vaccinurilor ar putea apărea reacții adverse, astfel că acoperirea vaccinării populației din România este din ce în ce mai scăzută. Este posibil ca boli considerate uitate să revină, dacă nu se fac vaccinările”, a explicat, astăzi, șeful Institutului de Sănătate Publică Timișoara, în cadrul Conferinței Naționale de Sănătate Publică ce are loc în aceste zile în orașul nostru.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*