Ultimele stiri

Din Timișoara până în Iran pe bicicletă. De ce s-a decis să plece un lugojean într-o astfel de aventură

silvia cadia

Un tânăr în vârstă de 30 de ani din Lugoj a plecat, în această dimineață, de la Timișoara pe bicicletă până în Iran. Silviu Cadia este decis să străbată pe două roți peste 4.000 de kilometri, în aproximativ zece săptămâni. Lugojeanul este decis să-i întrebe, în drumul său, pe oamenii pe care-i întâlnește ce-i face fericiți, dar și să ajute o fetiță de trei ani din Deva care are nevoie de o operație.

„Am mai călătorit de câteva ori, dar nu pe o distanță atât de mare sau pe o perioadă atât de lungă. Cert este că de fiecare dată mi-a plăcut foarte mult. Aveam zece săptămâni la dispoziție, știam cam ce distanță aș putea să parcurg și m-am uitat pe hartă unde aș putea să ajung pornind din Timișoara și variantele erau vest, nord sau est. Europa Occidentală nu mă atrage atât de mult, astfel că am ales estul pentru că oamenii sunt mai primitori, mai deschiși și mai curioși”, a povestit Silviu Cadia, în această dimineață.

Tânărul din Lugoj a descris și modul în care dorește să o ajute pe fetița bolnavă din Deva. „Vreau să le pun oamenilor pe care-i întâlnesc întrebarea ce-i face fericiți, răspunsurile vor apărea pe pagina de Facebook a călătoriei. Ideea ar fi ca oamenii care intră pe această pagină să vadă cât de ușor este să fi fericit și, nu în ultimul rând, călătoria are și un scop caritabil. Fiecare zi de călătorie pe bicicletă este „scoasă” la vânzare și cine cumpără o zi de fapt donează direct în contul unei fetițe bolnave 100 de lei, iar în schimb ei vor primi o scrisoare cu timbru de la mine cu ce s-a întâmplat în una din zile pe drum”, a mai detaliat Silviu Cadia.

Lugojeanul a povestit că va dormi în cort, în sac de dormit și că se așteaptă la destul de multă ploaie pe drum. În total, Silviu Cadia va parcurge 4.000 de kilometri pe bicicletă. Informații despre ce va face lugojeanul în călătorie puteți găsi AICI!

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*