Ultimele stiri

Din toamnă vom avea o nouă lege fundamentală.Comisia de revizuire a Constituţiei îşi reia miercuri activitatea

Constituție

Senatorul PSD, Ioan Chelaru, a declarat că miercuri comisia pentru revizuirea Constituţiei îşi reia lucrările, stabilindu-se noi etape. Astfel, în 3 săptămâni urmează să se depună noi amendamente, iar textul proiectului să fie finalizat până în toamnă, când se speră că va ajunge la vot în Parlament.

“Am primit în şedinţa Biroului Permanent de azi raportul complet al Curţii Constituţionale, pivind legea de revizuire a Constituţiei. Am discutat cu preşedintele comisiei, Crin Antonescu, am stabilit convocarea comisiei de revizuire, pentru miercuri”, a anunţat Chelaru.

El a precizat că urmează două etape, una, mai lungă, care va fi până în jurul datei de 7 iunie şi care vizează punerea de acord a textului proiectului de lege pentru revizuirea Cosntituţiei în primul rând cu raportul Curţii Constituţionale, unde sunt 26 de aspecte care sunt declarate neconstituţionale care trebuie scoase din acest proiect, precum şi cu opinia pe care Comisia de la Veneţia a transmis-o Parlamentului.

Potrivit senatorului PSD, cel mai probabil un referendum pentru revizuirea Constituţiei ar putea avea loc în toamna anului viitor, scrie Mediafax.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*