Ultimele stiri

Direcția pentru Cultură, Culte și Patrimoniu Cultural Național al județului Timiș, în vizorul Primăriei. Ce spune viceprimarul Stoia despre felul în care aceasta sfidează legea

aer conditionat

Viceprimarul Traian Stoia aduce grave acuze Direcției pentru Cultură, Culte și Patrimoniu Cultural Național al județului Timiș. Mai exact, edilul spune că pe fațadele exterioare a mai multor clădiri istorice din Timișoara au fost montate aparate de aer condiționat, contrar legii, chiar cu avizul Direcției. Mai mult decât atât, viceprimarul acuză instituția de inconsecvență, căci în cazul mai multor clădiri la diferență de câțiva ani au fost emise avize contradictorii.

Edilul a exemplificat prin prezentarea unei  situații apărute la un imobil de pe strada Piatra Craiului, nr. 3, din Timișoara. Acolo, în anul 2011 nu a fost dat aviz ca aparatele de aer condiționat să fie montate pe fațada exterioară a clădirii, iar doi ani mai târziu acest aviz pozitiv a fost acordat.

“Aceasta instituție a emis un aviz privind modificări interioare – demolare pereți neportanți și modificări exterioare, adică înlocuirea tâmplăriei și montarea exterioară a climatizării la niște apartamente din imobilul Piatra Craiului nr. 3 din Timisoara, clădire în zona de protectie a monumentelor istorice, a Ansamblului Liceului Piarist. E o clădire mare. Ei aprobă, foarte corect, de data asta, montarea aparatelor de aer condiționat pe curtea interioară, deci nu la stradă. Asta se întamplă în 4.11.2011. În 2 decembrie 2013, pentru același imobil se dă permisiunea montării aparatelor de aer condiționat și pe fațada exterioară, făcându-se precizarea că existența aparatelor nu afectează negativ imaginea Ansamblului Liceului Piarist”, a explicat viceprimarul Timisoarei.

Pentru această situație viceprimarul Stoia dă vina pe arhitectul Doina Antonicu, care ar fi fost cea care a dat avizele contradictorii. „Dacă doamna Doina Antoniuc de la Direcția pentru Cultură refuză o anumită solicitare, dacă le facem o solicitare și nu o respectă, cu avionul următor o trimitem direct la București, avizează Bucureștiul și ei devin inutili.”, a mai spus edilul.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*