Ultimele stiri

Director din Ministerul Economiei, reținut de DNA pentru că a luat mită BETON

Surse din cadrul anchetei au declarat că reţinerile celor trei persoane în dosarul de luare de mită în care este implicat fostul director din Ministerul Economiei Gabriel Toader au legătură cu percheziţiile făcute, în 6 mai, la omul de afaceri arădean Stelian Tulcan, informează Mediafax.ro.

Acesta deţine o rafinărie în localitatea arădeană Apateu – SC West Petrol Rafinare SRL. Rafinăria a fost inaugurată anul trecut, după o investiţie de câteva milioane de euro, având capacitatea de prelucrare a 250 de tone de ţiţei pe zi.

Directorul general al Direcţiei Generale Politici Industriale şi Mediul de Afaceri din cadrul Ministerului Economiei, Gabriel Toader, și alte două persoane, au fost reținuți de procurorii DNA pentru corupție. Șpaga constă în contravaloarea unei cantități de beton și alte materiale de construcții, scrie romanialibera.ro.

Potrivit aceleași surse, întreaga cantitate de beton pretinsă a fost achitată în întregime de Tulcan Stelian Vlăduţ, prin intermediul firmei pe care o reprezenta. Cantitatea de 48 mc de beton a fost utilizată de Toader Gabriel Răsvan la construirea unui imobil în zona localităţii Ghiroda, jud. Timiş.

Conform declaraţiei de avere completată în 30 mai 2013, Răsvan Toader deţine trei terenuri intravilane în Bucureşti, Ilfov şi Timiş, ultimele două având o suprafaţă de 1.100 metri pătraţi iar cel din Capitală, o suprafaţă de 1.500 de metri pătraţi, informează Mediafax.

Terenul din Timiş a fost cumpărat în perioada 2010-2011, cel din Capitală în anul 2005, ambele împreună cu soţia, Mihaela Toader, iar cel din Ilfov în anul 2001.

Fostul director mai deţine un apartament pe care l-a cumpărat în anul 2001 în Bucureşti cu o suprafaţă de 61 de metri pătraţi şi o maşină Subaru Forester fabricată în anul 2009.

Potrivit documentului citat, Toader are bijuterii cu o valoare estimată de aproximativ 19.000 de euro şi tablouri cu o valoare de aproximativ 20.000 de euro, ambele dobândite în intervalul 1997 – 2011.

Toader are două conturi curente, la BCR şi Banca Transilvania, 7.500 de euro, respectiv 10.000 de lei, acesta având şi un depozit bancar deschis la Raiffeisen Bank în anul 2009 în care are 13.000 de euro.

Totodată, Toader are 35.000 de euro reprezentând 34 de părţi sociale în societatea Avangdarde 2005 la Viena.

La capitolul datorii, Toader are un credit contractat în 2007 de la BCR în valoare de 20.000 de euro.

Acesta are trecute în declaraţie venituri de 36.000 de lei obţinute în postul de director general la Ministerul Economiei, aceeaşi sumă fiind încasată anual şi de soţia sa Mihaela Toader, care este consilier la Administraţia Prezidenţială.

Potrivit declaraţiei de interese din 30 mai 2013, Toader este asociat la Avangarde 2005 cu 34 la sută şi membru în Fundaţia pentru o Românie modernă. Pentru aceste funcţii Toader a notat că nu este remunerat.

El menţionează că este şi membru, neretribuit, al PNL.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*