Ultimele stiri

Directorul Filarmonicii Banatul va fi consul onorific al Coreei de Sud. Ce a declarat acesta pentru Timişoara Online despre noua funcţie pe care o va ocupa

Timişoara ar putea să aibă, foarte curând, un Consulat Onorific al Coreei de Sud. Dacă oficialii Coreei şi-au dat deja acordul pentru formarea acestei instituţii în oraşul de pe Bega, acum este rândul celor de la Bucureşti să aprobe acest lucru.

Ideea îi aparţine senatorului PNL, Ben Oni Ardelean, care are relaţii apropiate cu mai mulţi politicieni din Coreea de Sud.

Acesta a declarat că, în aproximativ o săptămână, se va da un răspuns oficial în ceea ce priveşte înfiinţarea primului Consulat Onorific al Coreei de Sud în România.

Ben Oni Ardelean a spus că deja s-a hotărât cine va ocupa funcţia de consul onorific. Această poziţie îi va reveni lui Ioan Gârboni, directorul Filarmonicii Banatul.

Întrebat despre faptul că va fi consul onorific, Ioan Gârboni a declarat pentru Timişoara Online: „Domnul senator a fost una dintre persoanele care mi-au depus garanţiile la ambasadorul Coreei de Sud. A venit numirea ca şi consul onorific din partea Guvernului şi a Ministerului de Externe al Coreei de Sud, dar trebuie să vină şi de la Ministerul de Externe al României. Cred că în primăvara asta o să vină această aprobare şi atunci o să facem o manifestare foarte frumoasă în Timişoara cu această ocazie. Noi avem o legătură bună cu ei, am fost acolo, în Coreea de Sud, şi cu o delegaţie condusă de Nicolae Robu, primarul Timişoarei. Sperăm să se întâmple ceea ce îşi doreşte toată lumea, un popor harnic, o ţară frumoasă, să vină să investească în România şi cât mai mult în zona noastră”.

Conform declaraţiilor senatorului Ardelean, Ioan Gârboni a fost ales tocmai pentru că, în această funcţie, nu se dorea un politician, dar mai ales pentru că este un „om de cultură” cu o reputaţie „extrem de bună”.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*