Ultimele stiri

INEDIT Directorul muzical al Disneyland Paris vine la Timișoara

disneyland paris

Vasile Șirli, directorul muzical al Disneyland Paris, vine la Timișoara, sâmbătă. Timișorenii care doresc să-i pună întrebări compozitorului sunt așteptați la Muzeul de Artă, de la ora 18.00, unde are loc întâlnirea cu tema „Muzica de teatru a lui Vasile Șirli”.

Evenimentul este organizat de Muzeul de Artă Timișoara în colaborare cu Galeria Posibilă din București în programul conex al expoziției ”Ștefan Câlția – Locuri” de la Palatul Baroc din orașul nostru.

Conform spuselor compozitorului,“Întâlnirea se vrea un Dialog despre Muzica de Teatru, cu mici exemple audio. Despre „De ce ? Cum ?”, despre Oamenii de Teatru, Atitudinea lor, Ideile lor. O Întalnire deschisa Întrebarilor”. Participarea la această întâlnire este gratuită.

Născut în județul Timiș, la Variaș, Vasile Șirli este un important compozitor și producător de muzică pentru film și teatru. Distins cu numeroase premii naționale și internaționale, la Montreux, Dresda sau Tokyo, compozitorul s-a stabilit în Franța în 1986, unde are numeroase colaborări în teatru, film (compania Universal), radio și televiziune. A lucrat cu muzicieni celebri, precum Phil Collins sau Peter Gabriel. Din 1990 este director al departamentului muzical al parcului Disneyland Paris, pentru care a compus melodii devenite clasice: Chante c’est Noel, It’s Halloween-lo-ween, Dancin’ (A Catchy Rhythm).

După 1989, Vaile Șirli a avut mai multe colaborări în țară, atât în film, cât și în teatru, în special cu regizorul Silviu Purcărete – al cărui spectacol ”Moliendo café” a avut premiera în acestă lună la Teatrul Maghiar din Timișoara.

Foto: Zoltan Pazmany

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*