Ultimele stiri

Discuţii aprinse în cadrul plenului Consiliului Local. Pe ce subiect s-au „certat” consilierii

consiliul local timisoara

Sala de Consiliu a Primăriei s-a împărţit în două, în timpul plenului Consiliului Local, atunci când a fost adus în discuţie proiectul iniţiat de PSD prin care cadrele nedidactice din învăţământ, care au un salariu de sub 700 de lei, să beneficieze de transport în comun gratuit.

Această idee nu a fost nici pe placul consilierilor PNL şi PDL, care şi-au exprimat nemulţumire faţă de proiectul pe care l-au denumit ca fiind „discriminator” şi „populist”.

Nicolae Robu a luat şi el cuvântul şi a declarat că măsura ar fi discriminatorie pentru că există mulţi cetăţeni care au un salariu mic şi care nu ar beneficia de aceste gratuităţi. La fel, primarul a atras atenţia asupra faptului că o astfel de măsură va crea un „precedent periculos”, iar, în viitor, din ce în ce mai multe persoane vor solicita astfel de gratuităţi, pe care primăria nu le poate oferi.

Consilierii PDL au fost mult mai direcţi şi le-au sugerat social-democraţilor să faciliteze ei aceste gratuităţi din fondurile propriului partid. Mai mult, consilierul local PDL, Ovidiu Ciuhandu, a declarat că este mirat de faptul că PSD nu susţine toate clasele sociale şi că nu a iniţiat un proiect pentru mărirea salariilor.

Primarul Nicolae Robu a declarat că se gândeşte şi la varianta prin care toţi timişorenii ar putea să beneficieze de transport în comun gratuit în timpul weekendului.

După mai multe discuţii, proiectul PSD a fost respins prin votul Consiliului Local.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*