Ultimele stiri

Discuții nesfârșite pe tema Horticultura în plenul Consiliului Local. Cum l-au lăsat PSD-iști pe Robu fără cvorum

Problemele rezultate din lipsa contractelor de îngrijire a spațiilor verzi din Timișoara continuă. După ce prefectul Eugen Dogariu a cerut Consiliului Local revocarea hotărârii prin care se prevede că municipalitatea poate atribui direct îngrijirea spațiilor verzi din oraș către societatea Horticultura, consilierii au ajuns la vot.

După ce s-a propus în repetate rânduri anularea proiectului de pe ordinea de zi, s-a decis pentru amânarea acestuia.

Deși prefectul susține că este ilegal ca atribuirea îngrijirii spațiilor verzi să se facă în mod direct, primarul Nicolae Robu îl contrazice. Acesta spune că, conform juriștilor din Primărie, decizia este legală, chiar dacă și numai pe termen limitat.

„Cred că ar trebui să ne menținem hotărârea luată, și să trimitem un răspuns la adresa Instituției Prefectului  dar să atașăm răspunsul de la ANRSCUP și eventual o motivație juridică mai bună”, spune primarul Nicolae Robu.

Dacă primul proiect a fost amânat, când a trebuit să se voteze modalitatea de atribuirea a spațiilor verzi, aflată pe ordinea de zi suplimentară, primarul Nicolae Robu a avut parte de o surpriză de proporții. Astfel, după mai multe ore de certuri, situaţia nu a fost rezolvată. Atunci când s-a ajuns la ordinea de zi suplimentară, consilierii locali ai PSD au plecat şi n-a mai fost cvorum pentru a putea fi votate anumite proiecte, printre care şi cel privind stabilirea gestiunii serviciilor de întreţinere a spaţiilor verzi.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*