Ultimele stiri

Dispute între Consilierii Locali şi primar în ceea ce priveşte prelungirea contractului Pieţe SA. Cum s-au finalizat discuţiile

piata

Consilierii Locali şi oficialii primăriei au dezbătut în contradictoriu problema prelungirii contractului dintre Primărie şi SC Pieţe SA. Prin prelungirea acestui proiect,  firma, având acţionar unic Consiliul Local, urmează să se ocupe de administraţia pieţelor din Timişoara, pentru încă 7 ani.

Înainte de a se vota acest proiect, consilierul local din partea PDL, Ovidiu Ciuhandu, a declarat că grupul politic pe care îl reprezintă  se va abţine de la a vota acest proiect pentru că profitul adus de pieţe este mult prea mic.

Primarul i-a răspuns că este de părere că o astfel de strategie nu e potrivită şi că, dacă nu se va vota la acest proiect, se riscă privatizarea pieţelor din oraş. „Eu nu sunt mulţumit de cum arată pieţele din Timişoara, dar Pieţe SA are profit.  Profitul trebuie să fie şi mai mare pentru că există potenţial. Nu cred că este potrivit  să ajungem la privatizarea pieţelor din Timişoara. (…) trebuie să privatizam ceea ce nu merge bine şi ştim că nu putem să facem să meargă mai bine”, a spus Nicolae Robu.

Edilul a mai afirmat şi că, de când a fost înfiinţată Poliţia Pieţelor, lucrurile sunt vizibil îmbunătăţite în aceste zone de comerţ din oraş. De asemenea, a susţinut că prin abţinere, PDL încurajează privatizarea pieţelor.

Deşi au fost sugestii ca proiectul să fie amânat pentru a fi discutat într-o altă şedinţă, Nicolae Robu a insistat că trebuie luată o decizie acum. Mai mult, consilierul PSD Radu Ţoancă a afirmat că, dacă nu va fi votată această prelungire, se va exclude şi posibilitatea unui viitor parteneriat public-privat în ceea ce priveşte administraţia pieţelor.

În final, proiectul de prelungire a trecut.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*