Ultimele stiri

DNA desfășoară percheziții la sediul ADR Vest dar și la o casă de schimb valutar din Timișoara

Luni dimineață, în jurul orei 06:00, DNA a descins la sediul Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest (ADR Vest), dar și casa de schimb valutar Strelița.

Pe lângă județul Timiș, perchezițiile se desfășoară și în Ilfov, Caraș-Severin și Teleorman:

„Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Secţia de combatere a infracțiunilor conexe infracțiunilor de corupţie, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracţiuni împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene și a unor infracțiuni de fals, comise în perioada 2007 – 2013. În cursul zilei de 09 februarie 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 23 locații situate în municipiul București și în județele: Ilfov, Timiș, Caraș-Severin și Teleorman, din care patru sunt sediile unor instituții publice, iar restul sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice. În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei”, au transmis reprezentanții DNA.

 

UPDATE: ADR Vest a oferit un punct de vedere cu privire la acest eveniment :”Astazi, 9 februarie 2015 a avut loc la sediul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Vest (ADR Vest) din Timisoara vizita reprezentanților DNA. Scopul acestei vizite a fost acela de a verifica documentele din dosarele depuse de beneficiari în vederea obținerii finanțării europene prin Programul Operațional Sectorial Creșterea Competitivității Economice 2007 – 2013. Acest program a fost preluat de către ADR Vest de la Autoritatea de Management pentru Programul Sectorial Creșterea Competitivității Economice 2007 – 2013 în luna martie a anului 2013.

Menționam că nu a fost vizată de către reprezentanții DNA nici Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, și nu au fost vizate nici persoane din cadrul ADR Vest, ci doar documente din cadrul proiectelor depuse de către beneficiari. În acest sens, angajații ADR Vest au pus la dispoziția reprezentanților DNA toate documentele care au fost solicitate.”

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*