Ultimele stiri

DNA percheziționează sediul IPJ Timiș, al Poliției dar și Primăria Recaș!

DNA a luat în vizor astăzi şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Timiş, comisar-şef Sorin Muntean, adjunctul acestuia, comisar-şef Florin Bolbos, şeful Serviciului Circulaţie Rutieră Timiş, Marcel Crăciunescu, doi ofiţeri de Rutieră, precum şi primarul oraşului Recaş, Teodor Pavel (PSD).

De asemenea,  sunt vizaţi prefectul judeţului Timiş, Eugen Dogariu, şi omul de afaceri Gelu Milutinovici, soţul directoarei DGASPC Timiş, Valentina Emilia Milutinovici, care este şi preşedintele Organizaţiei de Femei a PSD Timiş.

Așadar,  zeci de ofiţeri ai Direcţiei Generale Anticorupţie percheziționează sediu Inspectoratul de Poliție Timiș dar și  sediul Poliției și Primăria Recaș. Aceștia fac cercetări pentru o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea uneor infracțiuni de corupție și asmililate celor de corupție comise în perioada 2013-2014

Pentru aceste pecheziții  procurorii DNA beneficiază de sprijin din partea Serviciului Român de Informații, Direcției Generale Anticorupție și din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

UPDATE: Șeful IPJ Timiș, Sorin Muntean, și adjunctul său, comisar-șef Florin Bolbos, au declarat la intrarea în audieri că nu știu de ce au fost aduși și că așteaptă să afle care sunt acuzațiile.

Circa 20 de angajați ai instituției, inclusiv de la Poliția Rutieră Timiș, au fost chemați pentru această anchetă, unii dintre aceștia chiar și din concedii.

UPDATE:  Au fost aduşi pentru audieri la sediul DNA Timişoara comisarul șef Marius Rad, șeful Poliției Rutiere din Lugoj şi comisarul şef Claudiu Chebici, şeful Poliţiei Lugoj . “Nu ştiu de ce am fost aduşi. Ne-au chemat din liber. Vom afla sus despre ce este vorba”, a declarat Claudiu Chebici.

UPDATE: Primarul din Recaş, adus la audieri a declarat: “Nu ştiu de ce m-au chemat. Nu am cerut nimănui mutarea. Nu m-am plâns niciodată domnului Bojin de poliţişti, nici prefectului. Nu mă consider vinovat”

UPDATE: Au mai fost aduşi la audieri şi poliţiştii de la rutieră, Vasilică Gârbaci şi Cosmin Bledea ,comisarul şef al Poliţiei Rutiere, Marcel Crăciunescu, omul de afaceri Eugen Milutinovici acesta a fost însoţit de avocatul său.

UPDATE: Au fost reţinuţi pentru 24 de ore în arest IPJ: inspectorul şef al IPJ Timiş, comisarul şef Sorin Muntean, şi adjunctul său, comisarului şef Florin Bolbos, poliţiştii de la rutieră, Vasilică Gârbaci şi Cosmin Bledea, pentru dare de mită, după ce au dat şpagă superiorilor pentru a avansa în funcţie.  De asemenea, şeful Poliției Recaș, comisarul șef Marius Temu, și șeful Poliției Locale Recaș, Doru Berzescu, au fost reținuți, fiind acuzați de abuz în serviciu.
Omul de afaceri, Eugen Milutinovici, în urma audierilor, este cercetat în libertate sub control judiciar pentru instigare la abuz în serviciu.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*