Ultimele stiri

Doi consilieri locali PNŢCD riscă să fie daţi afară din partid

Sâmbătă, la Timişoara, mai mulţi reprezentanți ai PNŢCD atât de la nivel local, cât şi naţional, au sărbătorit 145 de ani de la înfiinţarea primului partid politic de pe teritoriul actual al României. Membrii PNŢCD care au fost prezenţi, în frunte cu liderul lor Aurelian Pavelescu, au vorbit despre importanţa partidului lor în politica naţională, despre modul în care organizaţia lor este într-o ascensiune continuă, dar şi despre aşteptările pe care le au în cursa pentru Parlamentul European. Cu toate acestea, Aurelian Pavelescu nu este mulţumit de toţi membrii partidului său. Din organizaţia din Timiş, liderul PNŢCD a pus ochii pe consilierii locali Flavius Boncea şi Bogdan Herzog.

Între cei doi consilieri locali şi organizaţia de Timiş a partidului au apărut mai multe conflicte atunci când Gheorghe Ciuhandu a fost înlăturat de la conducea PNŢCD Timiş. Acest eveniment a dus la o foarte slabă colaborare între cei doi consilieri municipali şi partidul pe care îl reprezintă.

Cu toate acestea, se pare că lipsa de comunicare îi va costa pe cei doi, locul din partid, având în vedere că liderii PNŢCD la nivel naţional şi local vor să îi excludă pe aceştia din partid.

„Consilierii municipali au fost propuşi de Ciuhandu, la Timiş, în 2012. Odată cu retragerea lui Gheorghe Ciuhandu din partid, aceşti consilieri au înţeles să rupă legătura cu partidul. Este un lucru asupra căruia nu aş vrea să insist. Asemenea acţiuni nu pot fi acceptate. Aceste acţiuni sunt venite din partea unor oameni frustraţi. Au fost oameni care nu au vrut ca partidul să deschidă uşile, să întinerească, oameni care au ţinut de scaunele lor. Echipa Ciuhandu s-a comportat într-un mod nedemn. Le înţeleg frustrarea şi amărăciunea, le înţeleg chiar şi gesturile neprietenoase. În numele partidului, îi iert pentru ce au făcut”, a afirmat Aurelian Pavelescu.

Şi şeful PNŢCD Timiş, Valentin Moldovan, este nemulţumit de cei doi consilieri.

„E atributul organizaţiei judeţene de a exclude membri. Probabil că o să uzăm de acest atribut statutar. Dacă ar da dovadă de puţină demnitate, ar trebui să-şi dea demisia amândoi. Ar fi un act de demnitate şi onoare”, a spus acesta.

Liderul PNŢCD a mai spus că în cazul lui Adrian Orza lucrurile stau într-un mod diferit. Chiar dacă nici acesta nu a fost prezent la întâlnirea pe care PNŢCD a avut-o sâmbătă, la Timişoara, oficialii au comunicat că acesta a lipsit din motive personale.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*