Ultimele stiri

Doi iraniei doreau să treacă ilegal granița. Planul le-a fost însă spulberat

politia de frontiera

Marți seara, în jurul orei 23.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare, au observat, cu ajutorul aparaturii portabile de supraveghere pe timp de noapte, un autoturism care se deplasa spre Punctul de Trecere a Frontierei Cenad şi care a oprit la 300 metri de frontieră. Pe timpul staţionării, din mijlocul de transport au coborât trei persoane care au început să se deplaseze pe jos, peste câmp, înspre Ungaria, ocolind perimetrul P.T.F. Cenad.

Poliţiştii au declanşat imediat o acţiune specifică în urma căreia au reţinut şi condus persoanele în cauză, care nu îşi justificau prezenţa în zonă, la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră pentru cercetări. Totodată, mașina, în care se aflau doi cetăţeni români, a fost identificat în P.T.F. Cenad, fiind de asemenea condus la Sectorului Poliţiei de Frontieră în vederea clarificării situaţiei.

Asfel, s-a constata că bărbaţii depistaţi pe câmp sunt cetăţeni din Iran, cu vârste cuprinse între 24 şi 32 de ani, asupra lor fiind găsite documente de identitate eliberate solicitanţilor de azil în România. Totodată,  şoferul şi pasagerul din mijlocul de transport erau români C. Alexandru şi B. Tiberiu, ambii în vârstă de 23 ani, din Hunedoara.

În cadrul primelor cercetări, bărbaţii depistaţi pe câmp au declarat că vroiau să ajungă în Spaţiul Schengen şi nu posedau viză valabilă, fapt pentru care intenţionau să treacă ilegal frontiera în ţara vecină, pe jos. Cei doi cetăţeni români au declarat că mergeau în Ungaria şi i-au luat „la ocazie” pe cei trei iranieni, din localitatea Timişoara

Toti patru s-au ales cu dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, respectiv de complicitate la tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, cercetările fiind în derulare, la finalizare urmand a fi luate măsurile legale ce se impun.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*