Ultimele stiri

Doi olimpici timișoreni, în loturile internaționale de matematică și informatică. Unde s-au pregătit tinerii

Anul acesta, județul Timiș va trimite doi elevi în loturile lărgite pentru olimpiadele internaționale de matematică și informatică. Este vorba despre Raluca Vlad, care va face parte din lotul pentru olimpiada balcanică de matematică pentru juniori, iar Vlad Rochian face parte din lotul național lărgit al României pentru olimpiada internațională de informatică. Cei doi elevi sunt înscriși la Liceul Teoretic „Grigore Moisil” din Timișoara.

La olimpiadele naționale de matematică și informatică, județul Timiș a fost reprezentat de 22 de elevi care s-au pregătit în Centrele de Performanță „Hai la Olimpiadă!” de informatică și de matematică realizate de două companii private la liceul la care sunt înscriși cei doi elevi premianți.

“Este important ca școala timișoreană să ofere în fiecare an elevi care pot reprezenta România la cele mai importante competiții internaționale de matematică. Mă bucur că am șansa să lucrez cu elevi talentați, cărora le pot preda o matematică frumoasă”, a declarat Mihai Chiș, profesor la Facultatea de Matematică și Informatică, din cadrul Universității de Vest din Timișoara.

La Centrul de informatică din Timișoara, găzduit de liceul Grigore Moisil, zece profesori pregătesc săptămânal 100 de copii. Centrul de performanță a fost înființat la începutul anului 2015. La olimpiada națională de informatică din acest an, patru elevi timișoreni ai Centrului de Performanță Hai la Olimpiadă! au obținut două medalii de aur, una de argint și una de bronz.

Foto: Seba Tătaru

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*