Ultimele stiri

Doi ucrainieni au încercat să treacă graniţa pe câmp. Poliţiştii i-au prins imediat

frontiera

Doi cetăţeni ucrainiei au încercat să treacă fraudulos frontiera din România în Serbia. Aceştia au fost depistaţi de poliţiştii de frontieră, care le-au întocmit actele premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de  trecere ilegală a frontierei de stat.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Deta împreună cu alţi colegi din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moraviţa au depistat ieri două persoane din Ucraina, care intentionau să treacă ilegal, pe jos, din România în Serbia. Aceştia se aflau pe câmp în apropierea frontierei, între localităţile Percosova şi Roviniţa Mare.

Persoanele descoperite nu aveau documente de identitate asupra lor şi nu vorbeau limba română, motiv pentru care, poliţiştii de frontieră au procedat la conducerea acestora la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Deta, în vederea clarificării situaţiei.

Bărbaţii au declarat în cadrul primelor cercetări că s-au deplasat cu trenul până în localitatea Timişoara, apoi cu un taxi până în apropierea frontierei şi de aici pe jos, peste câmp până în momentul reţinerii. Cei doi au recurs la această metodă pentru că nu posedau viză pentru Spaţiul Schengen, ei dorind să ajungă în Ungaria.

Pe numele celor în cauză au fost întocmite lucrări penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*