Ultimele stiri

Domeniul produselor de panificație și cel forestier, în vizorul polițiștilor

retete culinare

Mobilizare de mase pentru a descoperi ilegalitățile care se fac în domeniul panificației, cerealier și cel silvic, în Timiș! Poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră şi reprezentanţi ai organismelor de control desfăşoară, în perioada 21 iulie-10 octombrie, pe raza judeţului Timiş, o amplă acţiune de prevenire şi combatere a ilegalităţilor în domeniul produselor cerealiere şi de panificaţie, precum şi în domeniul forestier.

„La data de 21 iulie a.c. au fost demarate, în tot judeţul, controale pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor ce se comit în domeniul produselor cerealiere şi de panificaţie, precum şi în domeniul forestier. Astfel, în perioada 21 iulie  –10 octombrie a.c.,  la nivel judeţean, se desfăşoară  acţiuni în sistem integrat, la care  participă  poliţişti din cadrul I.P.J. Timiş, jandarmi din cadrul I.J.J Timiş şi Grupării Mobile Timişoar, precum şi poliţişti din cadrul I.T.P.F. Timişoara. De asemenea, într-o serie de activităţi au fost angrenaţi şi reprezentanţi ai Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic şi de Vânătoare, Direcţiei Silvice Timiş şi I.S.C.T.R. Timiş”, transmit cei de la IPJ Timiș.

În cadrul acţiunilor sunt vizate fapte de natură penală şi contravenţională asociate tăierilor ilegale de arbori, furtului de arbori, dar şi condiţiilor de exploatare, prelucrare, comercializare şi transport a materialului lemnos. De asemenea, se urmăreşte prevenirea şi combaterea infracţiunilor de natură economică generate de activitatea cu material lemnos.

În ceea ce priveşte domeniul producerii, prelucrării, depozitării şi comercializării produselor cerealiere şi de panificaţie, echipele mixte urmăresc combaterea faptelor de evaziune fiscală, fiind efectuate controale de la producători până la cei care vând produsul finit către populaţie, fiind vizate inclusiv zonele în care se exportă cereale.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*