Ultimele stiri

“Dopuri…pentru o cauză”! Cum vrea un tânăr din Timișoara să ajute persoanele cu dizabilități

dopuri

Octavian Stana, un inginer de 28 de ani din Timișoara, s-a gândit să inițieze o campanie deosebită prin care să le ajute pe persoanele aflate în cărucior cu rotile, care au nevoie de ajutor. Tânărul a demarat, în vara anului trecut, campania “Dopuri…pentru o cauză nobilă”, prin intermediul căreia își propune să adune dopuri de sticlă, pe care să le vândă unui centru de reciclare.

În primul episod al campaniei, ce s-a finalizat la sfârșitul anului 2013, Octavian a strâns în jur de 250.000 de dopuri, iar cu banii obținuți din vânzarea lor, adică peste 1.200 de lei, i-a oferit unei tinere cu tetrapareză spastică un cărucior cu rotile potrivit pentru ea.

Dar Octavian nu s-a oprit aici, ci în acest an a inițiat cel de-al doilea episod al campaniei, în cadrul căruia își propune să strângă nu mai puțin de zece milioane de dopuri, iar cu cei 2.800 de euro pe care-i va primi din vânzarea acestora, vrea să ajute o altă persoană cu dizabilități.

“Persoana pe care o vom ajuta se numește Alecu Anamaria Varvara, este din Timișoara, are 17 ani și are nevoie de un scaun cu rotile mai special. Ea suferă de mai multe afecțiuni, printre care hidrocefalie, tetrapareză, dar ceea ce m-a convins să o ajutăm este atitudinea pozitivă pe care o are și faptul că lângă ea este o familie iubitoare. Scaunul de care are nevoie este mai special prin prisma faptului că scaunul trebuie să aibă suport de cap, să se poată întinde și mai ales trebuie să fie pe mărimea ei. Doar împreună o putem ajuta”, a scris Octavian Stana pe grupul “Dopuri…pentru o cauză”, pe care l-a creat pe Facebook.

Până în acest moment, Octavian a strâns în jur de 300 de kilograme de dopuri, dar ar avea nevoie în total de 22 de tone. Timișorenii care vor să-l sprijine pe Octavian Stana să îndeplinească visuri, pot lua legătura cu el pe contul său de Facebook, Stana Octavian, sau pe grupul “Dopuri…pentru o cauză”.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*