Ultimele stiri

Dorin Cuțu și Sorin Cociobea, motiv de dispută în PDL Timiș. Cine l-a făcut pe președintele Ostaficiuc să transforme un DA în NU. UPDATE: Poziția oficială expusă de Oana Gaita

Ostaficiuc

Se știe că trecerea consilierilor județeni Sorin Cociobea și Dorin Cuțu de la PDL la PSD nu a fost una fără năbădăi, dar în spatele ușilor povestea este cusută cu mult mai multe amănunte picante. Astfel, se pare că după ce în presă au apărut zvonuri cum că cei doi consilieri județeni ar dori să migreze la PSD, cei din partidul rival au încercat să găsească soluții care să îi facă câștigători în duelul cu social -democrații.

În ședința Biroului Permanent Județean al PDL, consilierii județeni Tiberiu Lelescu și Marius Martinescu au ridicat problema excluderii celor doi, Sorin Cociobea și Dorin Cuțu, din partid. Astfel, în baza unui articol din Statutul Partidului, care prevede că dacă un membru strică imaginea formațiunii poate fi exclus, s-a decis supunerea la vot a excluderii celor doi.

Decizia a fost aproape în unanimitate pentru, existând doar câteva abțineri. Până și președintele organizației, Constantin Ostaficiuc, a ridicat mâna pentru excluderea celor doi…dar, acest lucru nu a durat mai mult de câteva minute, căci liderul s-a răzgândit subit.

După ce decizia a fost luată, Marius Băcală, fostul prefect, și Tiberiu Lelescu au fost cei care au redactat documentul, care urma a fi înregistrat la Consiliul Județean. În cazul în care actul ar fi fost depus la timp,  PDL ar fi avut posibilitatea să-și aleagă alți doi consilieri în locul celor doi ce se pregăteau să treacă la social-democrați, și astfel, le-ar fi dat o lovitură sub centură marilor rivali din PSD. Acest lucru nu s-a întâmplat căci, Constantin Ostaficiuc a refuzat ulterior să semneze documentul ce trebuia depus la CJT . Cum s-a întâmplat acest lucru? Ei bine, sursele TimișoaraOnline susțin că după încheierea ședinței câteva persoane au intrat în audiență la Constantin Ostaficiuc. Totuși, cea care l-ar fi făcut să se răzgândească ar fi fost purtătorul de cuvânt al partidului și consilierul județean, Oana Gaita. Ce i-a spus și cum la convins…nimeni nu știe. Cert e că, este posibil să se fi ridicat problema degradării imaginii partidului în presă.

Ulterior, Ostaficiuc ar fi refuzat să semneze documentul, iar colegii i s-au urcat în cap, supărați foc că liderul lor nu ar fi respectat o decizie a Biroului Permanent.  Așa că … PDL-iștii au rămas și cu buza umflată și fără două locuri în CJT.

UPDATE:

Pe de altă parte Oana Gaita nu neagă că avut loc discuția și acest vot, dar spune că votul nu reprezintă decizia de excludere a celor doi din partid, ci propunerea excluderii care urma înaintată Consiliul de Coordonare Județean, singurul for care ar fi putut lua această decizie. Purtătoarea de cuvânt motivează faptul că un for inferior celor care i-a ales, nu ar fi putut să-i dea afară pe cei doi consilieri din partid.

„Singurul for care poate decide excluderea unor aleși locali sau membrii ai Biroului Permanent Județean este Consiliul de Coordonare Județean. Nimeni nu l-a sfătuit pe președinte să facă în vreun fel sau altul, președintele, spre deosebire de cei care informează eronat presa, cunoște statutul”, susține Oana Gaita.

4 Commentarii pe Dorin Cuțu și Sorin Cociobea, motiv de dispută în PDL Timiș. Cine l-a făcut pe președintele Ostaficiuc să transforme un DA în NU. UPDATE: Poziția oficială expusă de Oana Gaita

  1. prostii voteaza, … desteptii aranjeaza…

    ah, politica asta, bat-o vina!!!

  2. mihai panduru // 1 octombrie 2014 a 17:29 // Răspunde

    bla bla cu tanti Oana Gaita…ces pune ea e o chestiune de adormit copiii mici, decizia de excludere o ia BPJ…consiliul de coordonare se intruneste o data la 6 luni (daca se intruneste)….

    Ostaficiuc, Ostaficiuc, in ce hal ai decazut, NU MAI ARE NIMENI INCREDERE IN TINE!!!

  3. Daca Ostaficiuc cunostea statutul asa cum zice capra asta cu silicoane, nu ar fi votat…hai sictir!

  4. Am o simpla intrebare..conducerea de la Bucuresti a PDL stie ce face Ostaficiuc pe aici? Blaga stie?

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*