Ultimele stiri

Două berze albe din localitatea timișeană Carani, vedete pe Internet. Păsările sunt filmate 24 de ore din 24

berze albe

“Cuibul de barză albă” este proiectul pilot lansat în premieră în vestul țării de către un timișorean pasionat de viața animalelor sălbatice, în cadrul căruia internauții pot afla în timp real cum își petrec timpul două berze albe.

Și asta după ce în localitatea timișeană Carani, pe acoperișul Școlii Gimnaziale a fost amplasată o cameră video ce urmărește comportamentul berzei albe, iar imaginile sunt transmise 24 de ore din 24 pe http://www.wildliferomania.com/barza-alba.html.

Prin intermediul acestui proiect, publicul este mai bine informat despre viața sălbatică din țara noastră. Acest lucru este realizat prin imagini și fotografii sugestive ce vor valorifica viața sălbatică din România. În plus, publicul are acces la date succinte despre toate speciile prezentate.

Lansarea site-ului www.wildeliferomania.com a avut loc astăzi, prima accesare oficială s-a petrecut în cadrul programului educațional „Școala altfel”. Evenimentul s-a desfășurat la Școala gimnazială din localitatea Carani, județul Timiș. Copiii au asistat la o lecție deschisă despre viața berzei albe (Ciconia Ciconia). Prezentările au fost susținute de Cristian Ilea, inițiatorul proiectului Wildelife România și de Kiss Andraș, șeful secției de Istorie Naturală – Muzeul Banatului. La finalul lecției deschise, copiii au avut posibilitatea de a da câte un nume fiecărei berze ce și-a făcut cuib în perimetrul localității Carani.

Wildelife România este un proiect elaborat de Cristian Ilea și este pus în practică de Camera 4 Timișoara.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*