Ultimele stiri

Două conace boierești din BANAT, scoase la vânzare, printre cele mai scumpe din România. Cu cât pot fi cumpărate

conac boieresc

Cele mai scumpe zece conace boiereşti scoase la vânzare pe piaţa românească au un preţ cumulat de peste 10 milioane de euro şi sunt construite între anii 1840 şi 1946, potrivit unei statistici generate la cererea Capital de portalul de anunţuri imobiliare.ro.

Printre acestea se numără și două conace boierești din Banat, care se află în județele Caraș-Severin și Timiș. Pe locul trei, în topul celor mai scumpe conace din România se află Conacul Zăgujeni din comuna Constantin Daicoviciu din județul Caraș-Severin, care poate fi cumpărat în schimbul sumei de 800.000 de euro. Construit în 1850, conacul are 22 de camere, cu o suprafaţă utilă de 900 mp, şi pivniţă pe 90% din suprafaţa clădirii. În preţul de vânzare mai sunt incluse încă opt corpuri de clădiri auxiliare, cu suprafeţe cuprinse între 200 mp şi 800 mp şi un parc de 3.000 mp cu arbori seculari.

Cel de-al doilea conac din Banat, care ocupă poziția a doua în topul realizat de cei de la imobiliare.ro se află în Timișoara, și anume Conacul secolul XIX, amplasat în zona Take Ionescu. Conacul, construit în stilul clasicismului maghiar din perioada 1830-1840, este o clădire unicat, având o istorie şi o valoare de neegalat în peisajul architectural din Timişoara. Conacul dispune de cinci camere cu o suprafaţă utilă de 505 mp şi a fost construit pe un teren de 1.581 mp. Imobilul costă 800.000 de euro.

Cel mai scump conac boieresc este Vila Brătianu, care se află în București, în zona Dacia-Grădina Icoanei, și costă șase milioane de euro, scrie Capital.

conace boieresti 3conac-zagujeni

1 Commentariu pe Două conace boierești din BANAT, scoase la vânzare, printre cele mai scumpe din România. Cu cât pot fi cumpărate

  1. Tatar Gheorghe // 6 august 2014 a 22:31 // Răspunde

    Consider ca nu e momentul potrivit pentru vanzare.Comunitatea locala este obligata sa asigure alta destinatie celor doua obiective, in Banat nu au existat boieri.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*