Ultimele stiri

Două școli din vestul țării vor fi modernizate cu bani de la Uniunea Europeană

scoala

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest anunță că a semnat contractele de finanțare pentru reabilitarea și extinderea școlii de arte și meserii din Oravița și a școlii gimnaziale „Dominic Stanca” din Orăștie. Prin urmare, 1520 de elevi vor beneficia de infrastructura reabilitată și creată în cadrul acestor unități de învățământ.

Cele două proiecte, „Școala de arte și meserii Oravița” și „Construcție corp anexă cu 8 clase în incinta Școli Gimnaziale «Dominic Stanca» din Municipiul Orăștie” sunt finanțate cu bani de la Uniunea Europeană.

Proiectul orașului Oravița – „Școala de arte și meserii Oravița” – are prevăzută o perioadă de implementare de 14 luni. Prin acest proiect, se vor realiza lucrări de reabilitare și modernizare a școlii existente și se va crea un campus pentru învățământ profesional și tehnic ce va cuprinde 1 școală cu 10 clase, 1 bază practică, 1 sală de sport, 1 cămin-internat cu 98 de locuri, 10 garsoniere pentru cadrele didactice, 1 cantină și un spațiu multifuncțional destinat organizării de ateliere de lucru, concursuri, activități de lectură și vizionării de filme documentare. Valoarea totală a proiectului este de aproape 20 de milioane de lei.

Proiectul municipiului Orăștie și al școlii gimnaziale «Dominic Stanca» din Orăștie – „Construcție corp anexă cu 8 clase în incinta Școli Gimnaziale «Dominic Stanca» din Municipiul Orăștie” – va fi implementat pe parcursul a 14 luni. Prin implementarea acestui proiect se va extinde unitatea de învățământ primar și gimnazial prin construirea unui corp anexă unde vor fi 8 noi săli de clasă. Valoarea totală a proiectului este de 2,5 milioane de lei.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*