Ultimele stiri

Două universităţi din Timişoara, cu studii NEAUTORIZATE. Ce vrea să facă Ministerul Educaţiei

universitatea politehnica timisoara

Instituţiile de învăţământ superior care înmatriculează studenţi peste capacitatea maximă de şcolarizare aprobată sau la programe de studii neutorizate vor primi amendă cu o valoare de zece ori mai mare decât taxa de şcolarizare încasată, potrivit unui proiect de OUG al Ministerului Educaţiei.

Potrivit proiectului, începând cu anul universitar 2015 – 2016, instituţiile de învăţământ superior care înmatriculează studenţi peste capacitatea maximă de şcolarizare aprobată ori la programe de studii organizate la forme de învăţământ, limbă de predare şi locaţii geografice neautorizate/neacreditate se sancţionează cu o amendă al cărei cuantum este egal cu de 10 ori valoarea taxelor de şcolarizare încasate pentru respectivul program de studii.

Din decembrie şi până acum, MECS a plătit daune de peste 1,7 milioane de lei în 7.400 de procese intentate de absolvenţii, cărora la finalul facultăţii nu li s-a eliberat diploma de licenţă sau a căror diplomă nu era recunoscută de minister, din cauză că fuseseră înscrişi cu depăşirea ciferi de şcolarizare aprobate sau la un program neautorizat.

Printre universităţile care au absolvenţi de studii neautorizate se numară Spiru Haret, Universitatea din Bucureşti, Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, Al.I. Cuza din Iaşi, Politehnica Timişoara, Petrol-Gaze Ploieşti, Universitatea de Arhitectură şi Urbanism Ion Mincu din Bucureşti şi toate universităţile de medicină din ţară, scrie Mediafax.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*