Ultimele stiri

Dovlecei umpluţi cu carne de porc şi brânză

dovlecei umpluti cu carne de porc si branza

Ingrediente:

2 dovlecei mai mari sau 8 dovleceimici şi rotunzi
4 linguri ulei
300 g carne de porc
1 ceapă
4 căţei usturoi
1 ardei iute
1 lingură oregano
150 g brânză tare de oi
1 ou
1 lingură unt
sare
piper

Cum se prepară:

Se taie fiecare dovlecel în patru bucăţi. Dacă sunt rotunzi, se lasă întregi. Se scoate miezul, dar la unul din capete nu. Miezul se pasează. Bucăţile de dovlecei se fierb un minut în apă cu o linguriţă de sare, se scot şi se pun în apă rece. Se încinge uleiul într-o tigaie, se adaugă carnea de porc tăiată cubuleţe foarte mici şi se lasă cinci minute. Se adaugă ceapa şi ardeiul iute tocate mărunt, usturoiul pisat, se amestecă şi se mai lasă pe foc două minute. Se pune miezul de dovlecel pasat, se condimentează cu sare şi piper, după gust, se lasă până scade zeama, după care se opreşte focul. Se adaugă 100 g de brânză rasă, oregano şi oul. Se amestecă bine, se umplu dovleceii scurşi bine cu amestecul preparat şi se aşază într-un vas uns cu unt. Se presară cu brânza rămasă şi se coc dovleceii umpluţi cu carne de porc şi brânză în cuptorul preîncălzit timp de 30-40 de minute, scrie Click.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*