Ultimele stiri

DRAMA unei tinere din Afganistan, care nu a primit cetățenia română pentru că nu a știut cum s-a numit calul lui Ștefan cel Mare

Situație revoltătoare semnalată de o tânără refugiată din Afganistan, care locuiește în Timișoara de opt ani. Deși lucrează în țară de mai bine de cinci ani și ar fi avut tot dreptul să primească cetățenia română, acest lucru nu s-a întâmplat. Asta pentru că la examenul scris pentru obținerea cetățeniei, Kariha Kahis Klaw a primit câteva întrebări cel puțin ciudate.

Astfel, tânăra a fost întrebată „Cum se numește calul lui Ștefan cel Mare” sau „Ce se găsește la Dunăre?”. În final, a fost informată că nu a primit cetățenia română pentru că nu vorbește suficient de bine limba română, asta deși tânăra vorbește aproape la perfecție limba noastră.

În prezent, Kariha lucrează ca și contabilă la Asociația Generație Tânără Timișoara, după ce a terminat Facultatea de Științe Economice la Universitatea de Vest. „În România am găsit oameni foarte prietenoși, niciodată nu m-am simțit ca o străină, ca un refugiat, am fost ajutată. Mă bucur că sunt în România și îmi doresc să fiu în continuare aici. România este a doua țară de origine, mă simt în Timișoara ca acasă. Din păcate, nu este foarte ușor să primești cetățenia. Pentru refugiați și emigranți nu se dă cetățenia română așa ușor”, spune Kariha.

 

2 Commentarii pe DRAMA unei tinere din Afganistan, care nu a primit cetățenia română pentru că nu a știut cum s-a numit calul lui Ștefan cel Mare

  1. Chiar ca sunt idioti! Pai Stefan cel Mare a avut doar un cal toata viata? Sau pe toti i-a botezat la fel?

  2. Ionel Stancu // 18 iunie 2015 a 19:47 // Răspunde

    M-ar interesa detaliile de contact ale comisiei care formulat aceste intrebari pentru a le trimite un mesaj-protest …. de roman verde. Va rog frumos sa ajutati, probabil ar fi si altii interesati sa le scrie.
    Cu respect !

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*