Ultimele stiri

DRAMATIC! Fetiță de doar 12 ani din județul Timiș, obligată să se prostitueze

trafic fiinte umane

Mii de tineri și copii din întreaga țară trăiesc prin clipe îngrozitoare care îi marchează pentrut totdeauna din cauza traficanților care îi răpesc din sânul familiei și îi obligă să cerșească, se se prostitueze sau să muncească la negru.

O asociație din Timișoara luptă însă pentru ca aceste persoane să fie scoase din sânul traficanților și le oferă consiliere psihologică, și nu numai pentru a se recupera. Mariana Petersel, președintele Asociației Generație Tânără, povestește că în cei 13 ani de când a luat ființă societatea pe care o conduce a salvat peste 2.200 de copii și tineri victime ale traficului de ființe umane. Aceștia au fost readuși în România din nu mai puțin de 120 de țări din întreaga lume în care sunt traficați.

La Timișoara, medici, asistenți sociali sau psihologi luptă alături de ei pentru a trece peste momentele cumplite prin care au trecut. Este și cazul unei fetițe de doar 12 ani din județul Timiș care a fost răpită de lângă părinți, bătută, închisă într-o casă părăsită și obligată să bea alcool, să se drogheze și să se prostitueze în mai multe țări din Europa. Abia după trei ani, polițiștii au reușit să o scoată din acea lume terifiantă.

“Urmează o perioadă de recuperare foarte grea, care nu durează doar zece zile, așa cum consideră statul. De aceea, noi nu doar că le sprijinim pe persoanele traficate, dar trebuie să ne luptăm și să schimbăm legile. Avem și un caz al unui tânăr care a fost internat într-un centru de plasament la care i s-a prelevat o parte din ficat, care a fost descoperit în altă țară. A acceptat acest transplant pentru că a sperat că va primi foarte mulți bani cu care să-și cumpere o casă, lucru care nu s-a întâmplat”, explică Mariana Petersel.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*