Ultimele stiri

Drum de coșmar și spectacol pe cerul Timișoarei! Mii de persoane la mitingul aviatic de la Aeroportul Traian Vuia [FOTO]

Trafic bară la bară, polițiști rutieri la tot pasul și șoferi „șmecheri” care încercau să depășească coloana de mașini. Într-un asemenea peisaj s-au îndreptat sute de mașini pline cu oameni de te miri unde către aceeași destinație: Aeroportul Traian Vuia, la mitingul aviatic Timișoara Air Show.

Mii de persoane au luat cu asalt platforma aeroportului pentru a  urmări un spectacol aerian cum nu s-a mai văzut de mulți ani în Timișoara. Amânat cu aproape o oră din cauza traficului care i-a împiedicat pe doritori să ajungă la timp, spectacolul a fost așteptat cu ardoare de multe persoane, dovadă stand numărul impresionat de oameni prezenți la fața locului. După ce s-au înghesuit să facă poze la expoziția aparatelor de zbor și a utilitarelor pregătită de organizatori, copii, adolescenți și adulți au așteptat cu sufletul la gură ca primul avion să se ridice pe cer.

Președintele Consiliului Județean Timiș, Titu Bojin, a fost cel a cărui voce s-a auzit prima dată în boxele amplasate în incinta aeroportului. “Demonstrațiile echipelor de avioane prezente astăzi aici sunt sigur că vă vor încânta, iar cei mai îndrăzneți au șansa unui zobor deasupra Timișoarei”, a spus acesta. Tot el a fost și cel are a dat startul famfarei prezente la eveniment.

Același orizont. Mii de priviri ațintite spre cer

Așteptarea nu a durat mult, căci pe rând, pe cer au început să apară avioane, parașutiști, elicoptere sau planoare. Astfel, cei prezenți au avut parte de demonstrații de măiestrie ale Aeroclubului României: Formația Hawks of Romania compusă din 5 avioane Extra 300L, Formația de zbor cu avioane ultrausoare The Pellicand ( 2 avioane Ikarus C42 ), Formatia Blue Wings ( 7 parasutisti Airvan GA8 ) și un balon aer cald. De asemenea, Statul Major al Fortelor Aeriene Române a participat cu escadrila de elicoptere Timișoara, Puma IAR 330 , MIG 21 Lancer, C27J Spartan.

Evoluțiile spectaculoare ale avioanelor de acrobaţie și paraşutiştii care au aterizat cu precizie la doar câţiva centimetri de spectatori au fost cele mai gustate momente ale evenimentului. De asemenea, viteza MIG-urilor i-a lăsat cu gurile cascate pe mulți dintre ei.

Bucurie … la înălțime

Ziua s-a încheiat frumos pentru mai mulți norocoși. Astfel, în urma unei tombole, la care din nefericire biletele nu au ajuns pentru toată lumea, au fost desemnați câștigători, care au reușit să zboare deasupra Timișoarei.

Nefericirea însă i-a cuprins pe mai mulți micuți care nu au mai apucat să extragă un bilet de tombolă, acestea epuizându-se în doar câteva minute. Totuși, tristețea nu a durat mult căci, spectacolul de pe cer le-a acaparat imediat atenția.

1 Commentariu pe Drum de coșmar și spectacol pe cerul Timișoarei! Mii de persoane la mitingul aviatic de la Aeroportul Traian Vuia [FOTO]

  1. Astfel, în urmă cu circa două săptămâni, Guvernul României a admis cesionarea către CJT a 80% din părțile sociale deținute de Ministerul Transporturilor la ”Traian Vuia”. Așa se face că mult anunțatul transfer de proprietate, dinspre statul roman înspre administrația județeană, trâmbițat încă din luna februarie a.c. de către Titu Bojin și rostogolit luni întregi, se va înfăptui, probabil, în următorul plen al CJT, când consilierii județeni vor trebui să accepte, cu brațele deschise, ”donația” cu titlu gratuit a Guvernului României! Un lucru e cert: odată cu decesul prematur al USL este clar că administrația județeană nu va mai împărți acțiunile de la AIT cu Primăria Timișoara, conform promisiunilor publice, președintele Titu Bojin intenționând să rămână unic ”investitor strategic” și stăpân nemijlocit pe patrimoniul AIT. Acum, chiar dacă social-democratul de la CJT ar vrea să-l combine pe liberalul de la PMT și să-i bage pe gât acțiuni de la AIT, în mod corect, Nicolae Robu nu ar avea cum să le accepte, cu atât mai mult cu cât, în repetate rânduri, ”brătienii” de pe malurile Begăi s-au exprimat public asupra faptului că Aeroportul Timișoara ar fi o gaură neagră la bugetul local, bătând obrazul PSD pentru managementul hilar și defectuos cu care se confruntă această instituie publică care, până mai ieri, era una de interes national și strategic. Ce a ajuns AIT, azi, sub bagheta PSD Timiș, e de domeniul fantasticului! Și asta pentru că, în mod evident, așa s-a vrut! Dacă intenția CJT ar fi fost cea declarată public la preluarea acțiunilor statului roman, că se dorește ”dezvoltarea regională” a AIT și ”competitivitatea instuției”, atunci PSD Timiș ar fi trebuit de mult să intervină pe ”Traian Vuia” și să oprească căpușarea acestei instituții publice de o grămadă de firme cu afinintăți și chiar cu sânge social-democrat! E o nebunie!

    CJT vine la butoane, la AIT…

    …deși, o să râdeți, dar șefii administrației județene au fost la butoane din momentul în care l-au instalat la cârma instituției pe pesedistul Dan Idolu și l-au girat pe acesta pentru un al doilea mandat de manager general la ”Traian Vuia”. Asta în primul rând! În al doilea rând, dacă e să dăm lucrurile pe față și să garantăm 100% pentru documentele care au intrat in posesia http://www.voceatimisului.ro, acum facem referire strict la cele contabile și de marketing, atunci lucrurile se complică un pic, cu atât mai mult cu cât vorbim de banul public, că doar proprietarul pachetului majoritar de acțiuni de pe AIT, recte 80%, a fost statul român, până nu demult. Și, ca să își facă toată lumea o idee asupra modelului de lucru social-democrat de pe AIT, odată cu venirea ca manager general al lui Daniel Idolu, intrăm în concret cu firma Positive Solution SRL, una dintre societățile abonate cu contracte bănoase, periodice și a la long pe moșia publică de pe ”Traian Vuia”. Conform datelor de la Oficul Registrului Comețului Timiș, actionar unic al societății este Adriana Topai, un nume care nu spune mare lucru. Dacă coroborăm datele de la ORC cu cele de pe Facebook, atunci e lesne să-ti faci o idee că, în fapt, proprietara SC Positive Solution SRL nu e tocmai Adriana Topai, ci Monica Maria Trușcă care, de altfel, până la data de 1 martie a.c., când a devenit director executiv la ”Protecția Copilului” Timiș, a deținut controlul societății. Practic, un schimb de acționariat, tocmai pentru a se evita incompatibilitatea! Ca tabloul să fie complet, în baza bunelor cutume de nepotism ale PSD, Monica Maria Trușcă este verișoara primară a vicepreședintelui CJ Timiș, Călin Dobra! Revenid la Aeroportul Timișoara, la data de 23 noiembrie 2012, pe mandatul de director al pesedistului Dan Idolu, SC Positive Solution SRL încheie cu ”Traian Vuia” un contract pentru ”produse personalizate”, iar suma de 18.383 RON se plătește către firma privată fix în ultima zi a anului! Urmează o nouă livrare de ”produse personalizate” către AIT, în sumă de 10.571 RON, după care o ”înfoliere de carduri HiD”,tot în favoarea AIT, în sumă de 5.286 RON, ca, mai apoi, ”flyere informative” în valoare de 2.976 RON și ”flyere policromie” în cuantum de 3.750 RON. Si, din nou, livrare de ”flyere informative” în sumă de 2.400 RON către AIT! Pe scurt, cam asta ar fi legăturile financiare dintre SC Positive Solution SRL si Aeroportul Timișoara. Despre combinațiile acestei societăți cu CJT, recte ”jongleriile” cu platoul de la Bastion Terezia, monument istoric care aparține administrației județene, într-un număr viitor!

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*