Ultimele stiri

DSP Timiş, detalii referitoare la Institutul Oncologic pe care Ministerul Sănătăţii vrea să-l construiască la Timişoara

institut oncologic

După mai multe amânări, Ministerul Sănătăţii s-a decis: vrea să construiască un Institut Oncologic la Timişoara. Astfel, la propunerea ministerului, Consiliul Interministerial de avizare lucrări publice de interes național şi locuinţe a avizat documentația tehnico-economică privind construirea Institutului Regional de Oncologie Timișoara. Finanțarea construcției va fi asigurată din mai multe surse de finanțare, inclusiv fonduri europene destinate construirii de clădiri verzi.

DSP Timiş a anunţat, ieri, că a susţinut această investiţie, document, încă din anul 2011. Institutul Oncologic va fi amplasat la marginea orașului Timișoara, pe o suprafata de 5,5 hectare, aflată în proprietatea Ministerului Sănătății, prin DSP Timiș. În această zonă a fost demarată, înca din anul 1994, construirea unui Spital Municipal, proiectul fiind abandonat după ridicarea unei părți din ziduri.

„Acest centru medical se construieşte ca răspuns la nevoia imperativă de supraveghere şi tratare a bolii cu incidenţă ridicată în zona de vest a ţării.
La Timişoara va funcţiona un institut oncologic performant şi va implica specialişti şi personal medical de înaltă clasă. De serviciile medicale ale Institutului va beneficia judeţul Timiş, dar şi judeţele învecinate.
Susţinerea şi implicarea IPS Ioan Selejan, Mitropolit al Banatului, şi a administraţiei locale judeţene, ca şi a specialiştilor oncologi a creat, la propriu, începutul construirii Institutului Oncologic la Timişoara”, transmit reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Timiş.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*