Ultimele stiri

Atenție de unde beți apă! DSP Timiș verifică fântânile inundate

fantana

Direcția de Sănătate Publică Timiș intervine de urgență în zonele inundate din județ, respectiv localitățile Gătaia și Rovinița Mare, pentru a verifica apa din fântânile inundate, dar și persoanele cu risc de îmbolnăvire.

Potrivit reprezentanților DSP Timiș, medici specialiști pe igiena mediului și epidemiologie au început de astăzi evaluarea, din punct de vedere epidemiologic, a zonelor inundate. Primul pas este recoltarea de probe (și analiza acestora) din sursele de apă din forajele publice, din rețeaua de distribuție publică și din rețeaua de alimentare cu apă din zona unde sunt cazate toate persoanele sinistrate.

În plus, populația va fi informată, tot de către medici, despre gradul de afectare a fântânilor și, împreună, se va evalua și cantitatea de substanțe pentru dezinfecție,  necesare fiecărei surse de apă în parte.

Va fi evaluată și sursa de apă care alimentează Spitalul de Psihiatrie Gătaia și se va institui un program de verificare constantă a igienei în locurile unde sunt cazați sinistrații.

„DSP Timiș supraveghează epidemiologic toată zona cu probleme de inundație, până la intrarea în normalitate, pentru a preveni orice tip de îmbolnăvire”, transmit reprezentanții instituției.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*