Ultimele stiri

Dunarea s-a revarsat si a inundat un punct de trecere a frontierei. Debitul, încă în creștere

cod galben inundatii

Avertizările hidrologilorse adeversc! Dunărea a crescut şi s-a revărsat inundând punctul de trecere a frontierei din localitatea Bechet. Maşinile nu poat urca pe bacul de peste Dunăre, care duce în Bulgaria.

În localitatea Bechet apa măsoară 60 de centimetri, iar vameşii au interzis încă de duminică dimineaţă autoturismelor să mai urce pe bacul spre Bulgaria. Doar tirurile au mai putut înainta, cu greu, din cauza apei care continuă să crească. Debitul fluviului va creşte cu aproape 80% în zilele următoare, potrivit avertizărilor hidrologilor.

Pe sectoarele Dunării cuprinse între Porţile de Fier şi Zimnicea este instituit cod portocaliu, pe sectorul aval Zimnicea este cod galben de inundaţii. Avertizările hidrologice sunt valabile până pe 26 mai, la ora 18:00.

Debitul Dunării va atinge un nivel maxim până în data de 22 mai, acesta atingând 13.500 metri cubi pe secundă.

Potrivit vicepremierului Liviu Dragnea, nu se pune problema evacuării localităţilor. Autorităţile se declară pregătite să intervină cu 1 milion de saci de nisip, cu personal şi echipamente, inclusiv din judeţele limitrofe celor dunărene vizate.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*