Ultimele stiri

După 25 de ani: surprizele oferite de Filarmonica Banatul

După 25 de ani de la revoluţie, Filarmonica Banatul din Timişoara prezintă proiecţia filmului Recviem pentru Dominic în regia lui Robert Dornhelm.

Recviem pentru Dominic (1990) prezintă evenimentele petrecute în România în decembrie 1989, spunând povestea adevărată a lui Dominic Paraschiv, inginer la o fabrică din Timişoara, care a murit în timpul Revoluţiei. Numit măcelarul de la Timişoara , el a fost împuşcat şi batjocorit, fiind acuzat pe nedrept de uciderea a 80 de oameni. Filmul cuprinde imagini filmate în timpul celor mai fierbinţi săptămâni în perioada 1989 – ianuarie 1990. Recviem pentru Dominic a fost nominaizat la Globurile de Aur şi la Independent Spirit Awards pentru cel mai bun film străin. Filmul este produs de Nobert Blecha şi Terra Film Group. Din distribuţie fac parte şi Georg Hoffmann-Ostenhof, Georg Metzenrad, Felix Mitterer, Wener Prinz, Antonia Rados, Augustus Schomolzer, Viktoria Schubert, Angelica Schuutz şi Nikolas Vogel.

După proiecţia acestui film, Filarmonica Banatul oferă timişorenilor cea mai de preţ lucrare – Recviemul de Wolfgang Amadeus Mozart.

Solişti: soprana Crina Vezentan, mezzosoprana Andrada Ioana Roşu, tenorul Tiberiu Simu şi bas-baritonul Walter Fink. Corul „Ion Românu” care fost pregătit de dirijorul Lucian Oniţa.

Evwenimentul va începe la ora 17:30 la Sala Capitol a Filarmonicii Banatul.

Aceste evenimente sunt transmise live pe ecrane în Piaţa Operei.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*