Ultimele stiri

După ce a scăpat de o datorie de 68 de milioane de lei, Coltermul ar mai putea beneficia de o compensație de 15 milioane

Colterm

După ce la sfârșitul lunii octombrie Coltermul scapa de o datorie de 68 de milioane de lei printr-o compensație primită de la Guvern, lucrurile ar putea deveni și mai bune pentru companie. Astfel, Colternul a ar mai putea fi scutit de încă 15 milioane de lei datorii pe care le are din cauza pierderilor induse.

“După ce am reușit în urmă cu câteva săptămâni să asigurăm premise ca printr-un mecanism de compensare national de 68 de milioane datorii ale Colterm în urma unor pierderi induse, acum am propus Consiliul Local să adopte o altă hotărâre, pentru a încerca să compensăm și o altă datorie a Colterm, de 15 milioane de lei”, explică primarul Nicolae Robu. Vorbim de datorii pe care Colterm le are către furnizorii de carburant.

Totuși, banii nu vor veni efectiv, ci vor fi compensați. Astfel, datoria Colterm ar putea fi ștearsă de la furnizorii de carburant, care la rândul lor au datorii la stat. Cu toate că acest mecanism ar mai ușura Coltermul de o datorie, starea în care se află în momentul de față nu este una tocmai bună pentru companie care mai are de plătit sume frumușele.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*