Ultimele stiri

După ce a vrut să introducă taxa pe turnuleț, primarul Robu vrea și o taxă pe paragină

Cladire istorica

O nouă idee inedită a primarului Nicolae Robu. După ce a încercat să introducă taxa pe turnuleț, pentru a descuraja persoanele de etnie romă să mai construiască case kitschioase, iată că edilul are un nou plan pentru întreținerea imaginii orașului de pe Bega. Este vorba despre introducerea unei taxe pe paragină, prin care proprietarii de terenuri și case vor fi obligați să le valorifice.

Sătul de casele care stau să cadă și de terenurile pline de buruieni, primarul Nicolae Robu vrea să-i pună la punct pe proprietarii care nu dau doi bani pe clădirile și terenurile pe care le dețin. Astfel, edilul plănuiește introducerea unei taxe care are ca scop „impulsionarea” proprietarilor de a-și îngriji proprietățile.

„Constatăm în Timișoara, dar și în multe locuri în țara noastră că o mulțime de propriețăți, terenuri și clădiri, ajunse pe mâna unora și altora, sunt lăsate în paragină. Imaginea orașului este afectată negativ de clădirile lăsate în paragină, la fel e valabil pentru terenuri, pe care proprietarii nici măcar nu și le împrejmuiesc, și nu cred că mai e în regulă să acceptăm așa ceva. Vreau să punem taxa pe paragină, așa cum am vrut să punem taxa pe turnulețe. Dorim să introducem această taxă, prin care să existe creanțe fiscale pentru cei care-și lasă proprietățile în paragină.  Dacă nu sunt în stare să-și pună clădirile,pe care cine știe cum le-au obținut, la punct, trebuie să-i taxăm”, spune primarul Nicolae Robu.

Atunci când a dorit să introducă taxa pe turnuleț, primarul Nicolae Robu nu a reușit să facă acest lucru, deoarece legea nu permitea așa ceva. Acum însă, se pare că ar exista un temei legal în bază căruia taxa pe paragină ar putea fi introdusă. Juriștii din PMT vor miza pe faptul că aceste proprietăți lăsate în paragină afectează mediul și implicit cetățenii orașului.

“Există o posibilitate de încadrare pentru că se afectează și mediul, nu există o rubrică în codul fiscal, dar există alte reglementări la care pot fi încadrate aceste situații pentru că produc afectri ale mediului, al imaginii orașului, al sănătății cetățenilor. Doresc să fie o măsură care să îi oblige pe proprietari să-și valorifice proprietățile în ce manieră vor ei”, mai spune edilul.

Odată introdusă taxa pe paragină, cei ce nu se vor conforma, riscă să-și piardă proprietățile. Asta pentru că aceștia ar risca să fie executați silit pentru datoriile la bugetul local.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*