Ultimele stiri

E aproape sigur: Dan Popa, președintele filialei PDL Timiș

PDL

După demisia fostului președinte PDL Timiș, Constantin Ostaficiuc, frâiele filialei au fost luate de secretarul general al partidului, Dan Popa. Totuși, acesta este și cel mai plauzibil nume pentru șefia partidului până la fuziune.

Cu toate că mai multe nume au fost vehiculate pentru conducerea formațiunii, se pare că Dan Popa este cel care are susținerea majorității. Acesta a avut miercuri o întâlnire cu primarii din județ care i-au arătat susținerea și spune că își dorește să conducă formațiunea până la fuziune.

„Am avut ieri o discuție cu colegii mei primari care și-au manifestat dorința ca eu să continui această fază interimară până la fuziune și eu am fost de acord. Încep un lucru pe care vreau să-l termin, pentru o perioadă voi conduce această formațiune. La fuziune nu știu ce va fi, sigur că voi candidat și eu la președinția partidului în acest județ”, ne-a declarat dan Popa.

După alipirea de PNL, pentru funcția de lider în PDL, Dan Popa va trebui numit, căci Biroul Național nu mai poate face alegeri, ci doar reorganizări. Astfel, după ce a fost ales interimar, democrat-liberalul a solicitat o întâlnire cu primarii din județ pentru a vedea dacă se bucură de susținerea lor, iar răspunsul a fost pozitiv. Totuși, Popa susține că nu e sigur că el va fi cel ales, căci așa cum nu a fost întrebat atunci când a fost desemnat interimar, s-ar putea întâmpla și în cazul unei schimbări.

„Momentan Biroul Național care decide acest lucru nu mai poate face alegeri, ci doar reorganizări. Faptul că domnul Ostaficiuc și-a dat demisia a făcut ca eu să fiu desemnat interimar. Eu am solicitat o discuție cu colegii mei primari să văd dacă această desemnare este pe placul tuturor și vom supune la vot și atunci vom vedea. În Biroul Național  se poate schimba numirea mea. Nu m-au întrebat când m-au desemnat și nu trebuie să mă întrebe să mă schimbe. Va fi o desemnare, pentru că nu mai aveam alegeri la PDL”, a mai explicat Popa.

Cu toate acestea, principalul contracandidat  la funcția de lider al PDL, primarul din Gotlob, Gheorghe Nastor, principalul om susținut de deputatul Alin Popoviciu ( alt nume vehiculat că ar putea prelua filiala, dar care a refuzat), spune că nu-și dorește această funcție și că-l vrea la conducerea formațiunii chiar pe Dan Popa.

„Eu nu îmi doresc, sunt sătul de funcții, iar un partid nu se poate conduce de la Gottlob. Îi mulțumesc domnului Popoviciu pentru toată susținerea, dar sunt interesat de funcție. (…) îl susțin pe Dan Popa”, ne-a spus Nastor.

Astfel, lucrurile sunt destul de clare în ceea ce-l privește pe cel ce va conduce filiala până la fuziune. Unde mai punem faptul că primarul Nicolae Robu se declara încântat să lucreze cu Dan Popa pe viitor.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*