Ultimele stiri

E clar! Piața Libertății va fi pentru evenimente și nu va avea prea mulți copaci

Vor fi copaci, dar puțini în Piața Libertății. Atât cât să nu încurce evenimentele ce se vor desfășura acolo zi de zi, anunță primarul Nicolae Robu.

„Vom organiza o discuție serioasă și pe tema copacilor pentru că văd foarte multe opinii în totală necunoaștere a istoriei Pieței Libertății. Ea a fost concepută ca piața de evenimente. Un număr de copaci vor fi, dar fără a perturba scopurile pe care le urmărim cu Piața Libertății. Acolo vor fi în fiecare zi reprezentații muzicale”, a explicat edilul.

În plus, Nicolae Robu anunță că lucrările în centrul istoric merg bine și tocmai de aceea proiectanții se gândesc deja la elementele decorative ce vor înfrumuseța zona. În acest sens, municipalitatea are în plan amplasarea a șapte statui și cere ajutorul timișorenilor.

“Este prevăzut să amplasăm și un anumit număr de statui pe străzi. Ar fi vorba de 7 bucăți de artă. Au fost discuții între proiectanți și la nivelul aparatului primăriei privind opțiunile de populare a străzilor cu obiectele de artă urbană. Ne dorim ca acestea să suscite cât mai mult interes. Ne-am gândit că ar fi bine să facem o consultare a cetățenilor primăriei. Așteptăm părerile timișorenilor atât pe site-ul primăriei, cât și pe e-mail”, mai spune Robu.

O idee care a fost lansată a fost ca în Piața Libertății să fie amplasată statuia unei femei elegante, îmbrăcate în haine de epocă, întruchipând persoana primei iubite a lui Beethoven, care a locuit în Cazinoul Militar din Piața Libertății.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*