Ultimele stiri

E o certitudine! Anul acesta ne vom plimba cu vaporetto pe Bega

Bega

Vești bune pentru timișoreni! Transportul pe apă va fi, din nou, posibil începând cu a doua jumătate a anului 2015! Motivul? Municipalitatea se ocupă deja de achiziționarea a șapte vaporașe ce vor face trafic de agrement pe râul Bega.

Astfel, așa cum promitea primarul Nicolae Robu anul trecut, începând din 2015 pe Bega se va circula cu vaporetto. Licitația pentru achiziție este în desfășurare, iar în data de 12 ianuarie se deschid ofertele. Vor fi cumpărate șapte ambarcațiuni, iar de gestionarea lor se va ocupa RATT.

Nu s-a stabilit încă prețul unei plimbări cu vaporașul pe Baga, dar primarul Nicolae Robu dă asigurări că tarifele vor fi în așa fel încât orice timișorean să își poată permite să facă o plimbare, ori de câte ori își dorește. Acest lucru vine și în contextul în care, pe viitor, ar putea fi introdus și transportul în comun pe Bega.

“Pregătim și transportul în comun pe canalul Bega, transport, pur și simplu, regular. Sa vedem dacă el va fi funcțional, viabil. În orice caz, va exista transportul de agrement. Avem 9 stații de vaporetto. Repet, va fi folosit pentru transport de agrement, dar nu exclude viabilitatea transportului în comun cu astfel de mijloace”, a spus edilul-șef al Timișoarei.

În plus, proiectul de reabilitate a malurilor Begăi continuă cu spor, chiar dacă canalul este în continuare murdar.  În 8 ianuarie se deschid ofertele la achiziția de biciclete și pentru celelalte echipamente de gestiune a vehiculelor.

Astfel, odată încheiat proiectul, pe lângă plimbările cu vaporașul pe Baga, timișorenii și turiștii se vor putea plimba cu bicicletele pe pistele special amenajate pe malurile canalului, având posibilitatea de a închiria un vehicul din mai multe stații și, de asemenea, de a-l lăsa ce se stație vor dori.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*