Ultimele stiri

E oficial! Chevron: ”Explorarea gazelor de şist la Pungeşti va începe în două-trei săptămâni”

Chevron

Explorarea efectivă a gazelor de şist în localitatea vasluiană Pungeşti va începe în două-trei săptămâni. Declarația aparține oficialilor companiei Chevron. În ciuda protestelor din toată țara, compania montează deja sonda în localitatea vasluiană.

Oficialii companiei Chevron au anunţat, marţi, că procesul de explorare a gazelor de şist în prima locaţie deţinută în România, cea de la Pungeşti, va începe în două-trei săptămâni, în condiţiile în care sonda a fost adusă deja în perimetrul amenajat la ieşirea din localitatea Siliştea, transmite Mediafax.

Procesul de forare va dura până la 90 de zile, urmând ca specialiştii firmei angajate de Chevron să preleveze mostre de sol, care vor fi analizate în laboratoare, unde va fi evaluată capacitatea zăcământului, în funcţie de care se va decide dacă este rentabilă şi exploatarea gazelor de şist.

“În momentul de faţă, are loc operaţiunea de montaj a sondei, după care se va ridica pe poziţie pentru începerea operaţiunilor. Trebuie să ne asigurăm că tot ceea ce ţine de aceste utilaje se desfăşoară în siguranţă. Estimăm că, în două-trei săptămâni, vor începe operaţiunile de explorare”, a declarat, marţi, pentru Mediafax, managerul sitului deţinut de compania Chevron la Siliştea – Pungeşti, George Orbu.

Duminică, proteste împotriva explorării şi exploatării gazelor de şist au avut loc şi în Bucureşti, Vaslui, Arad, Cluj-Napoca şi Timişoara.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*