Ultimele stiri

E oficial! Reabilitarea termică a blocurilor pe bani europeni începe la primăvară

blocuri

Mii de familii cu venituri reduse vor beneficia de reabilitarea termică a blocurilor în care locuiesc pe bani europeni.  Deși proiectele au fost puse deja la punct, lucrările vor începe abia la primăvară, căci abia au fost demarate procedeele de pre-licitație.

Astfel, primarul Nicolae Robu, a anunţat astăzi că a început atribuirea contractelor pentru reabilitarea termică a mai multor blocuri din Timișoara.

„Avem semnate patru contracte de reabilitare termică a blocurilor. Pentru trei dintre ele s-au deschis ofertele. Pentru primul proiect destinat familiilor cu venit sub 500 de euro pe lună, pentru 6 blocuri, avem 16 firme care au depus oferte. (…) În 17 noiembrie a avut loc deschiderea ofertelor pentru proiectul dedicat familiilor cu venit mediu sub 350 de euro pe lună. Cuprinde tot şase blocuri şi avem 13 oferte. Al treilea proiect dedicat familiilor tot cu venit mediu sub 350 de euro pe lună cuprinde opt blocuri. Au fost depuse pentru acest proiect 11 oferte, iar data deschiderii ofertelor este 27 noiembrie 2014. Evident la toate cele trei proiecte se derulează verificările”, a explicat primarul.

Astfel, după finalizarea analizei de oferte, se va da drumul la licitație. Primarul estimează ca această etapă va avea loc la sfârșitul lunii ianuarie, astfel ca, în primăvară lucrările de reabilitare să poată fi demarate.

În total, la Timişoara, vor fi reabilitate termic din bani europeni aproape 1000 de apartamente.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*