Ultimele stiri

E oficial! Timișorenii vor putea cumpăra din piața volantă și miercurea

Piata Volanta

Pentru a veni în întâmpinarea timișorenilor și a comercianților care pe plâng că deși ei culeg legumele și fructele în timpul săptămânii, trebuie să aștepte până sâmbăta să le poată vinde, o nouă zi în care piața va funcționa a fost pusă pe agenda programului. Astfel, piața volantă va funcționa și în zilele de miercuri, între orele 7.00 – 20.00. Totuși, primarul Nicolae Robu vine cu o veste proastă pentru comercianți. Chiar dacă acum aceștia expun marfa pe gratis, curând ar putea fi percepută o taxă.

Inițiatorii proiectului, Ștefan Sandu și Adelina Tîrziu, spun că vor propune ca în cartierele Steaua și Lipovei să fie deschise piețe similare.

Condițiile pe care trebuie să le îndeplinească cei ce oferă spre vânzare produse rămân neschimbate: producători locali de legume și fructe. Nu sunt acceptați sub nicio formă revânzători sau cei care nu oferă suficiente garanții asupra provenienței produselor.” Pentru a se evita denaturarea scopului acestei piețe se vor intensifica si controalele”, mai spune consilierul.

Totuși, edilul-șef al Timișoarei vine cu o veste proastă pentru comercianți:

“ Societatea Piețe SA percepe taxe în mod inevitabil comercianților, și aici se intră fără a se plăti nimic, iar aici există costuri de curățenie și electricitate. Cred că ar trebui să se perceapă o taxa, dar nu vreau să se denatureze scopul acestei piețe volante”, a spus primarul Nicolae Robu.

Totuși, Ștefan Sandu, unul dintre inițiatorii proiectului, spune că propunerea edilului este una prematură, și că momentan principala prioritatea trebuie să fie monitorizarea comercianților, pentru ca, în niciun caz, să nu se strecoare intermediari în piața volantă.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*