Ultimele stiri

E.On, după ce a tăiat gazul pentru Colterm şi timişorenii au rămas fără apă caldă: „Am transmis numeroase notificări prin care am solicitat plata datoriilor”

Colterm

În aproximativ 70.000 de locuinţe din Timişoara nu mai curge apă caldă la robinete, de ieri de la ora 17.00. E.On Gaz a decis sistarea furnizării gazelor naturale pentru Colterm din cauza datoriilor acumulate.

Astăzi, reprezentanţii E.On au ţinut să precizeze că s-a ajuns în această situaţie critică după ce au fost trimise o mulţime de notificări prin care s-a solicitat plata datoriilor, aproape 13 milioane de lei.

„Societatea Colterm S.A. din Timişoara a acumulat datorii semnificative faţă de E.ON Energie România, ca urmare a neachitării contravalorii gazelor naturale consumate. La acest moment, valoarea totală a acestor datorii depăşeşte 12,6 milioane de lei, din care zece milioane de lei reprezintă datorii restante. Întrucât obligaţiile de plată asumate de către Colterm S.A. prin contractul de furnizare a gazelor naturale încheiat cu societatea noastră nu au fost îndeplinite, E.ON Energie România a fost nevoită să sisteze în cursul zilei de joi, 1 octombrie a.c., alimentarea cu gaze naturale a punctelor de consum aparţinând societăţii de termoficare. Precizăm că E.ON Energie România şi-a îndeplinit toate obligaţiile contractuale asumate faţă de Colterm S.A. şi, în calitate de furnizor de gaze naturale, compania noastră a transmis numeroase notificări prin care a solicitat plata datoriilor, ultima dintre acestea fiind transmisă în 24 septembrie a.c. E.ON Energie România îşi exprimă încrederea că societatea Colterm S.A. va identifica o soluţie viabilă privind plata datoriilor, în conformitate cu obligaţiile asumate, astfel încât compania noastră să poată relua furnizarea gazelor naturale”, transmit reprezentanţii E.On.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*