Ultimele stiri

Ebola se extinde în Africa. Senegalul a confirmat că un tânăr a contractat virusul ucigaș

Ebola se extinde în Africa. Senegalul este cea de-a cincea ţară care a confirmat prezenţa virusului ucigaş. Pacientul este un student de 21 de ani, care a fost plasat în carantină la un spital din Dakar. Pe de altă parte, în Brazilia, unde în fiecare zi ajung sute de persoane din Africa, a fost stabilit un plan de reacție pentru situații de urgență, plan care vizează marile aeroporturi din zonă.

Autoritățile braziliene se pregătesc din timp pentru eventualitatea în care o persoană purtătoare a virusului Ebola va ajunge pe teritoriul ţării. O echipă specială de medici a simulat un exerciţiu pe Aeroportul Internaţional din metropola Rio de Janeiro.

Ministerul Sănătății a anunţat o procedură pentru preluarea și izolarea eventualilor pasageri care prezintă simptomele bolii Ebola. Primul exerciţiu de simulare a preluării dintr-un avion a unei persoane care ar putea avea febră hemoragică a avut rezultate bune.

1.552 de persoane și-au pierdut viața din cauza Ebola, arată ultimul bilanţ dat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Specialişti din lumea întreagă fac eforturi pentru a descoperi antidotul pentru cea mai mare epidemie din ultimii 40 de ani.

Între timp, Senegalul s-a înscris pe lista statelor din Africa de Vest afectate de Ebola. Guineea este considerată ţara din care epidemia s-a răspândit în Liberia, Sierra Leone şi Nigeria, informează Digi24.ro.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*